IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Esrarengiz Olaylar (https://www.ircforumlari.net/esrarengiz-olaylar/)
-   -   Şimdi de balık gribi çıktı! (https://www.ircforumlari.net/esrarengiz-olaylar/420190-simdi-de-balik-gribi-cikti.html)

Kalemzede 19 Ekim 2011 21:30

Şimdi de balık gribi çıktı!
 
Simon Fraser Üniversitesi bilimadamlarının yaptığı açıklamada,Bulaşıcı Salmon Anemisi virüsünin, kuş gribinde rastlanan H1N1 türü bir virüs olduğunu kaydetti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Simon Fraser Üniversitesi bilimadamlarından Rick Routledge ve Alexandra Morton yaptıkları ortak açıklamada, ISA (Infectious Salmon Anaemia) adını verdikleri Bulaşıcı Salmon Anemisi virüsünin, kuş gribinde rastlanan H1N1 türü bir virüs olduğunu kaydetti.
Balıklarda ilk kez böyle bir virüse rastlandığını belirten bilimadamları, virüsün şu anda hayvanlar arasında etkili olduğunu ve insanlara etkisini henüz bilmediklerini açıkladılar. Virüs taşıyan somonların, birbirlerine saldırıp ısırdıklarını bildiren bilimadamları, çiftliklerde yetiştirilen somonlara bulaşıp bulaşmadığını henüz bilmediklerini söyledi.
Öte yandan Kanada'nın Prince Edward Island eyaletindeki Atlantik Veteriner Koleji bilimadamlarından Dr. Fred Kibenge, laboratuvar incelemeleri ile saptadığı virüse ilişkin sonuçları Kanada Gıda Denetim Ajansı'na ilettiğini açıkladı. Virüsün Avrupa'dan bulaştığını sandıklarını söyleyen Rick Routledge ve Alexandra Morton, kendilerine gelen örneklerde de virüs bulunduğunu, Şili'deki somon stoklarının yüzde 70'inin virüsle enfekte olduğunu ileri sürdüler.
Rick Routledge, "egzotik" olarak nitelendirdiği virüsün, özellkle British Colombia kıyılarındaki doğal ortamda yetişen vahşi somon neslini tehdit edecek kadar tehlikeli olduğunu kaydetti.

Kanada Tarım Bakanlığı, Kanada Sağlık Bakanlığı ve Kanada Gıda Denetim Ajansı'nın, gerek ülke içinde gerekse ihracatta önemli yer tutan somonla ilgili ne tür bir karar açıklayacağı merakla bekleniyor.

Veteknoloji


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk