IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2016, 12:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gizemi Yüzyıllardır Çözülememiş 6 Tüyler Ürpertici Ölüm Olayı




CSI ve benzeri dizilerde polisler veya dedektifler yaklaşık bir saatlik bölümlerle bazı kriminal olayları inceler ve sonunda kötü adamı bulurlar. Ama malesef, gerçek her zaman böyle değildir. İşte çözülemeyen ve hala gizemini koruyan, tüyler ürpetici 6 hikaye.




1. SS Ourang Medan – Hayalet Gemi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



1947 Haziran’ında, Sumatra açıklarında seyreden Hollanda bandıralı gemi SS Ourang Medan’dan tehlike mesajları gelmesiyle başlayan olaylar zinciri, büyük bir felaketle sonuçlanmasına rağmen hala üzerindeki sır perdesi kaldırılamamıştır.
SS Ourang Medan gemisinden gönderilen acil mesajlarda yardım istenmesiyle başlayan ve "Kaptan dahil tüm mürettebatımız öldü" denilen mesajın hemen ardından "ölüyorum !.." diye ikinci mesaj radyoyla gönderilmiştir. Mesajı alan gemilerden Silver Star hemen koordinatları tespit edip Ourang Medan’ın yanına gitmiş ancak gemide bir tane köpek de dahil olmak üzere sadece cesetlerle karşılaşmıştır. Mesajları gönderen tayfa da haberleşme odasında ölü bulunmuştur.
SS Ourang Medan olayını tuhaf yapan şey ise, tüm cesetler elleriyle işaret ederek güneşe baktıklarının belirtilmesidir. Ağızları sonuna kadar açılmış, suratlarında korku ifadesi ve dişlerini sıkmış bir şekilde duran ölüler. Diğer bir ilginçlik ise, ölenlerin vücutlarında darbe veya yaralanma belirtisinin görülmemiş olmasıdır.

SS Ourang Medan'ı bulan ve en yakın limana götürmek için yedeğe alan Silver Star müerttebatı geminin kargo bölümüne girmeye çalışırken SS Ourang Medan'dan dumanlar çıkmaya başladığını farkedip, hemen gemiyi terk edip Silver Star’a dönerek iki gemiyi ayırırlar. Silver Star'ın ayrılmasının ardından bugün bile nedeni bilinmeyen bir patlama gerçekleşir ve saniyeler sonra Ourang Medan sulara gömülür.Ourang Medan mürettebatına ne olduğuna dair gizem hala sürmektedir. Bazıları okyanus dibindeki yarıklardan çıkan metan veya başka bir kimyasalın mürettebatı zehirlenmişler. Bazılarına göre ise, uzaylıların ya da hayaletlerin saldırısına uğramışlar. Ancak ne böyle bir gemi olduğuna dair bir kanıt var, ne de mürettebatının kim olduğu ve başına ne geldiğine dair bir kanıt var.
SS Ourang Medan'da gözleri açık ölen mürettebatın sırrı hala denizin dibinde gün ışığına çıkmayı bekliyor.


2. Caroline Walter'ın Mezarı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Trajedi Almanya’nın Freiburg şehrinde gerçekleşiyor. Caroline Walter 1867 yılında 16 yaşındayken verem nedeniyle hayatını kaybetmiş. Kız kardeşi de anısına kardeşinin mezarının üzerine, Caroline ile birbir boyutlarda heykelini yaptırmış. Gizem ise şöyle: Caroline'in ölümü üzerinden 148 yıl geçmesine rağmen bilinmeyen birisi aynı çiçeği heykelin kollarının arasına sürekli koyuyor ve kim olduğu ve bu kadar senedir bu çiçeği nasıl koyduğu halen bilinmiyor.


3. Sodder Çocukları'nın Gizemli Kayboluşu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




1945’in yılbaşı arefesinde Sodder ailesinin evinde bir yangın çıkar. George ve Jennie Sodder dört çocuğuyla yangından kaçmayı başarır fakat diğer beş kardeş evden çıkamaz. Yangın söndürüldükten sonra eve girenler çocukların cesetlerini bulamaz. O kadar kısa sürede çocukların kül olmasına da imkan yoktur.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yangından 20 yıl sonra, Sodder ailesine üzerinde gönderenin adresi bulunmayan bir mektup gelir. Mektubun içerisinde bir fotoğraf vardır ve bu yangında ölen Louis adlı çocuklarının fotoğrafıdır. Fotoğrafın arkasında ise “Louis Sodder. Kardeşim Frankie’yi seviyorum. A90132 ya da 35.” yazıyordu. Ailesi bunu uzun süre araştırsa da netice elde edemediler. Çocuklara ne olduğu hala gizemini koruyor.



4. Hinterkaifeck Cinayetleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Münih yakınlarındaki bir köyde 63 yaşındaki Andreas Gruber, eşi Cäzilia, kızları Viktoria Gabriel ve Viktoria’nın iki çocuğu Cäzilia ve Josef ve hizmetçi Maria Baumgartner gizemli bir şekilde aynı gün içerisinde öldürüldüler.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ölümlerden önce, aile şüpheli bir şeyler olacağını farketmiş. Bir kaç gün öncsinde evin önündeki karda ayak izleri görmüş, bu ayak izleri eve doğru gelmiş ama hiç biri geri dönmemiş. Ayrıca son bir kaç gündür de evin tavan arasından gelen garip sesler geliyormuş kulaklarına. Cesetler, 4 gün sonra komşuları tarafından bulunuyor ama o 4 gün boyunca evin bacası tütüyor, sığırlar besleniyor, mutfakta yemek yeniyor. Ertesi gün, yani 5 nisan'da otopsi yapılıyor. Cesetlerin kafası kesilmiş, yalnız Viktoria'nın 7 yaşındaki kızının saldırıdan sonra birkaç saat hayatta kaldığı tespit ediliyor; anneannesinin, dedesinin ve annesinin kafası vücudundan ayrılmış bedenlerinin yanında bulunuyor, saçları ise yolunmuş. Katil ile ilgili tek ipucu ise katilin silahı olan kazma ve onu tüm gece sıcak tutan ateşti. 1922 yılında gerçekleşen hadisede katil bulunamadı. Katilin evden ayrılmadan önce evdeki tüm hayvanları beslediği de belirlenmiş.


5. YOGTZE-Fall
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Gıda mühendisi Günther Stoll, 1984 yılında ölümünden önce karısına sürekli birilerinin onun peşinde olduğunu söylüyordu. Eşi ise ona inanmıyor ve bu "birilerinin" kim olduğunu umursamıyordu. Günther, öldüğü gece, eşiyle birlikteyden birdenbire “Jetzt geht mir ein Licht auf!”, “Şimdi anladım!” diye haykırdı, sandalyesine YOGTZE yazdı ve sonrasında hızlıca arabasına binerek evden ayrıldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gece saat 3 civarında Günther'in cesedi arabasının içinde bir otoban kenarında bulundu. Tamamen çıplak bir haldeydi. İlginç olan ise otopsi sonrasında, Günther'in kaza öncesinde yaralı olduğu ve üzerinden başka bir arabanın geçtiği belirlenmişti.Cesedi oraya sonradan yerleştirilmiş olmalıydı. Bir çok soru cevapsız olarak kaldı, en çok da sandalyenin üzerine yazdığı “YOGTZE”‘ nin ne anlama geldiği…



6. The Dylatov Geçidi Olayı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dyatlov Geçidi vakası ya da Dyatlov Geçidi kazası, 9 kayakçının Ural Dağları'nda tahminen 2 Şubat 1959 gecesinde gizemli ölümlerini belirtmek için kullanılır. Olay, Kholat Syakhl dağının doğusunda bulunan ve bu olayın ardından grubun lideri olan Igor Alekseievich Dyatlov'un soyadını alan Dyatlov Geçidi'nde gerçekleşmiştir. Araştırmacılar, kayakçıların olay gecesi bilinmeyen bir nedenden dolayı çadırlarını yırtarak -30°C sıcaklıkta ve ağır kar yağışında yalın ayak çadırı terk ettiğini saptamıştır. Bulunan cesetlerden ikisinin kafatasında; diğer iki tanesinin ise kaburgalarında kırıklar bulunmuştur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




26 Şubat'ta kurtarma ekibi terk edilmiş ve parçalanarak kullanılamaz hale gelmiş çadırı buldu. Çadırı bulan Mikhail Sharavin, çadırın parçalandığını ve karla kaplı olduğunu, fakat grubun eşyalarını ve ayakkabılarını burada bıraktığını belirtti. Araştırmacılar ise sonrasında çadır üzerinde yaptıkları araştırmalarda, çadırın içeriden yırtıldığını teyit ettiler. Sekiz kişiye ait olduğu belirtilen ve sadece çorap (ve tek bir ayakkabı) izleri ormanlık alana yöneliyordu. 500 metre sonra ise izler karla örtülüyordu. Ormanın girişindeki sedir ağacının altında yanarak kül olmuş odunlar ve Yuri Krivonişenko ve Yuri Doroşenko'nun cesetleri bulundu. İkisi de yalnızca iç çamaşırı ve çorap giyiyorlardı. Yakmaya çalıştıkları odunlar ise cesetlerinin bulunduğu sedir ağacının beş metre yukarısından kırılmıştı. Araştırmacılar bundan, ikilinin bir şeylere bakınmak (belki kamp veya grubun diğer üyeleri) için ağaca çıktığını çıkardı. Araştırmacılar sedir ağacı ile kamp arasında üç ceset daha buluyorlar. Igor Dyatlov, Zina Kolmogorova ve Rüstem Slobodin. Araştırmacılar birbirlerinden 150 metre uzaklık bulunan bu gençlerin kampa giderken öldüklerini düşünüyor. Cesetler ağaçtan sırasıyla 300, 480 ve 630 metre uzaklıkta bulunuyor.
Diğer dört gencin cesedine ulaşmak ise iki aydan fazla sürdü. 4 Mayıs'ta sedir ağacından 75 metre uzaklıkta bulunan cesetleri ise diğerlerinden daha iyi giyimliydi. Zolotaryov, Dubinina’nın kürklü montunu ve şapkasını, Dubinina ise ayağına Krivonişenko’nun yün pantolonunu giymişti.
Bulunan ilk beş cesetin, Yuri Krivonişenko, Yuri Doroşenko, Igor Dyatlov, Zina Kolmogorova ve Rüstem Slobodin'in hipotermi sonucu öldüğü belirtildi. Slobodin'in kafatasında bir kırık buluyordu.Araştırmacılar bu kırığın onu bayıltacak ama öldürmeyecek bir hasara yol açtığını not düştüler. Slobodin'in muhtemelen nereden geldiği belirsiz darbeyi aldıktan sonra bayıldığı ve donarak öldüğü belirtiliyor. Sonraki dört ceset ise anlaşıldığı kadarıyla travmatik şekilde ölmüşlerdi. Thibeaux-Brignollel’ın kafatası kırılmıştı.Dubinina ve Zolotarev’in kaburga kemikleri kırıktı ve Dubinina’nın dili, gözleri ve dudağı yoktu. Dört cesedin giysileri (2 pantolon ve bir hırka) üzerinde yapılan araştırmada normalinden yüksek oranda radyasyona rastlandı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6, çözülememiş, gizemi, olayı, tÜyler, ürpertici, yüzyıllardır, ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arkeologların Kazılarıyla Aydınlattığı 10 Tüyler Ürpertici Olay Nogitsune Esrarengiz Olaylar 0 21 Ocak 2016 12:19
Türkiye'de Tüyler Ürpertici Hikayelerin Yaşandığı İddia Edilen 18 Gizemli Mekan Nogitsune Esrarengiz Olaylar 0 12 Ocak 2016 19:00
Şeytanın Itirafı 3. Kısım ( Ürpertici ) Aragorn IF Ekstra 4 19 Kasım 2010 17:54
Diyarbakır'da tüyler ürpertici cinayet Lucifer Haber Arşivi 0 01 Ekim 2010 23:20