IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2021, 11:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hazin Bir Geçmiş




Hazin bir geçmiş

Adı Folker Heinecke ve 67 yaşında. Asıl adı ise Aleksander Litau...

63 yıl önce, henüz 4 yaşındayken aniden kaybolmuştu. Aslında Kırım'da doğduğunu biliyor, annesi ile babasını hayal meyal hatırlıyor.

1947 yılının güzel bir ilkbahar gününde, annesi onu parka götürmüş, o da slıncakta sallanırken aniden birileri gelip onu kaçırmışlardı.

Annesi, bir anda yok olan dünyalar güzeli oğlunu yıllarca aradı ama ona bir daha kavuşamadı.

Avrupa'nın birçok yerinde meydana gelen benzer olaylar sonucunda 12 bin çocuk bu şekilde ortadan kayboldu. Hepsinin ortak bazı özellikleri vardı: Hepsi mavi gözlü, sarışın ve kusursuz sayılacak güzellikte.

65 yıl önce yaşanan bu kayıp çocuk olaylarının sırrı daha sonra çözüldü. Çocuklar, o dönem Avrupa'yı altüst eden Naziler'in "ari ırk" programının bir parçası oldular. SS'in başındaki pskikopatik eğilimleri olan Heinrich Himmler'in "Lebensborn" adlı programın kapsamına alınan bu çocuklar daha sonra, Almanya'ya götürülüp, burada Nazi sempatizanı, zengin Alman ailelerine evlatlık olarak verildi.

Bazı filmlerde, mavi gözlü kayıp çocukların dramı anlatıldı.

Şimdi ise bir zamanların mavi gözlü kayıp çocuklarından biri olan Folker Heinecke, onu evlat edinen Alman ailesiyle yaşadıklarını, ve yıllardır dinmeyen merak ve acısını birinci ağızdan anlattı. 63 yıl önce kaçırıldığı Kırım'a yaşlı bir adam olarak ve gerçek adı Aleksander Litau olarak döndü. "Ailemi bulmadan rahat edemeyeceğim. Onları ölünceye kadar arayacağım" diyor.

Onun gibi, bir zamanların kayıp çocukları olan sayısız kişi, artık açık olan eski gizli arşivlere akın ederek, ailelerinin izini bulmaya çalışıyor.

Gaz odalarında yok edilenlerin yerini bu çocukların çoğalarak almaları planlanmıştı.



İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin kurduğu toplama kamplarından en ünlüsü olan Auschwitz'te yüzbinlerce Yahudi üzerinde korkunç deneyler yapan 'Ölüm Meleği' lakaplı Doktor Josef Mengele, Aryan ırkını çoğaltmak için yaptığı deneylerde başarılı olmuş olabilir mi?
Arjantinli tarihçi Jorge Camarasa'ya göre evet. Camarasa, yeni çıkan kitabı 'Mengele: Güney Amerika'daki Ölüm Meleği'nde, Mengele'nin ikizler üzerinde yaptığı araştırmaların başarılı sonuçlarının Brezilya'nın küçük bir kasabası olan Candido Godoi'de görüldüğünü öne sürdü.
1945'te Kızıl Ordu'nun Berlin'e ilerleyişi sırasında Auschwitz'ten kaçarak Güney Amerika'ya giden Mengele, ömrünün kalan 18 yılını Arjantin, Paraguay ve Brezilya'da yarım kalan deneylerini sürdürerek geçirmişti.
Mengele'nin izini süren Camarasa, 1960'lı yıllarda Alman doktorun, Rudolph Weiss adıyla pek çok kez ziyaret ettiği Candido Godoi kasabasında yıllardır görülen sıradışı ikiz doğumlarının arkasında Mengele'nin olduğunu düşünüyor.Kasabanın eski sakinleriyle bir bir görüşen Camarasa, herkesin Weiss'ı kadınlara özel karışımlardan oluşan ilaçlar dağıtan ve insanlardan kan örnekleri alan bir kişi olarak hatırladığını söylüyor.Normalde ikiz doğum oranının 80'de bir olduğuna işaret eden Camarasa, bu oranın Candido Godoi'de ise 5'te bire kadar düştüğünü belirtti.Toplama kampında özellikle ikizler üzerinde acımasız deneyler yapan Mengele'nin 400 bine yakın insanın ölümünden sorumlu olduğunu düşünülüyor.



1979 yılında 68 yaşındayken, Brezilya'daki evinde
bulunan yüzme havuzunda boğularak ölen Mengele,
Aryan ırkını çoğaltmak için ikiz doğumların sayısını
artırmaya çalışıyordu.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazin bir geçmiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hazin.Net ~ Geveze Final Script ~ Hazin Script IrCbaStarD mIRC Scripting Tanıtımları 27 01 Aralık 2021 19:51
Hazin Son cLaS Aşk ve Sevgi Köşesi 0 03 Ekim 2012 21:35
Hazin Aşk Burce Aşk ve Sevgi Köşesi 0 31 Mart 2012 15:30
Nasreddin Hoca’nın Mesajı,Geçmiş Hiç De Geçmiş Değildir Afrodit Serbest Kürsü 0 20 Ekim 2011 23:44
Hazin son Ecrin Tarih 0 30 Nisan 2011 14:14