![]() |
Tarsus tantuni [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mersin Tarsus tantuni nasıl, neyden yapılır? Malzemeler: 600 gram dana eti 1 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 2 orta boy domates Tuz Kırmızı toz biber Sumak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Lavaş Yapılışı: Tantuni yapılışında normalde pamuk yağı kullanılır. Ancak bu tarif normal yağ ile yapılacak. Dana eti küçük parçalar olacak şekilde doğranır ve haşlanır. Bu sırada sebzeler doğranır, domatesler de ufak ufak doğranır. Kuru soğan ise ince uzun şekilde doğranır, maydanozlar da kıyılır. Soğan ve maydanozlar bir yerde karıştırılır, arzu edildiği kadar sumak eklenir. Haşlanan etler de kenara alınır. Saca 1 çay bardağı sıvı yağ koyulur. Haşlanan etler de eklenir, bir çay bardağı su da ilave edilir. Göz kararı tatlı toz biber, tuz atılır. Kısa süre karıştırılır. Lavaşlar saca tek tek sıralanır ve yağlanır. Ardından yağlı lavaşlar kenara alınarak hazırlanan domates, soğan, maydanoz ve sumak karışımı içine koyulur. Üzerine de pişen etler eklenir, sıkıca sarılır. Dürümler hazırlandıktan sonra yeniden saca konularak arkalı önlü kızartılır. Tercihe göre farklı şekillerde servis edilir. Afiyet olsun |
Cevap: Tarsus tantuni Çok severim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmıycaktın bunu :tatli: |
Cevap: Tarsus tantuni Alıntı:
|
Cevap: Tarsus tantuni Dana eti malum çok pahalandı ateş pahası ama ayda yılda bir ağız tadı yapmak lazım.. Can boğazdan gelir ... ;) |
Cevap: Tarsus tantuni Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk