IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Kestaneli Dana Güveç (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/193464-kestaneli-dana-guvec.html)

YapraK 01 Nisan 2009 05:33

Kestaneli Dana Güveç
 
Kestaneli Dana Güveç

Malzemeler:
# 400 gr dana kuşbaşı
# 20 kestane
# 2 havuç
# 8-10 arpacık soğan
# 10 diş sarımsak
# 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
# 3 defneyaprağı
# 1 çorba kaşığı kuşüzümü
# 1 tatlı kaşığı tozşeker
# 1 çorba kaşığı sirke
# 5-6 sivribiber
# 1 çorba kaşığı nar ekşisi
# 1 su bardağı su
# 30 gr margarin
# 2 dal maydanoz
# Tuz


Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın. Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin.
* Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin.
* Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin. Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk