IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dana Biftek Nasıl Pişirilir




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
2 adet dana bonfile veya kontrfile (~1,5 - 2 cm kalinliginda)
*
1 y.k. tereyagi
*
1 kase bruksel lahanasi
*
2 adet havuc
*
2 y.k. zeytinyagi
*
1 avuc maydanoz
*
1 dis sarmisak (ince dogranmis)
*
3 adet patates (pure yapmak icin)
*
Taze cekilmis karabiber ve tuz

Yapilisi:

1.
Biftekleri yikayip kurulayin, her iki tarafina tuz ve karabiber sepip biraz bekletin.
2.
Derin bir tencereye su koyup kaynatin, icine bruksel lahanalarini atip yaklasip 15-20 dk kadar pisirin. Lahanalarin disi yumusak icleri ise biraz diri olmali, daha fazla pisirirseniz dis yapraklari tamamen erir. Havuclari da dilediginiz gibi dograyip haslayin. Patateslerden pure yapin ve sicak kalmalari icin bir kapta bekletin.
3.
Bruksel lahanasini ve havucu derin bir kaseye alin, zeytinyagi, ince kiyilmis maydanoz, sarmisak, biraz tuz ve karabiberi ekleyip altust edin.
4.
Bifteklerin ikisini de alacak genislikte bir tavayi ocaga alip isitin, tavaniz isindiktan sonra tereyaginin yarisini ekleyin. Yag erir erimez atesi en yuksege getirin ve biftekleri tavaya alin. Yagi mutlaka tava isindiktan sonra eklemelisiniz aksi halde cabucak yanar ve etin tadini bozar.
5.
Yuksek ateste biftegin her iki tarafini da yaklasik 2 - 3 dk pisirin. Eger cok pismis seviyorsaniz sureyi biraz daha uzun tutun. Biftegin diger yuzunu cevirdiginizde kalan yagi eklemeyi unutmayin.
6.
Pisen biftegi isterseniz butun olarak, isterseniz fotograftaki gibi seritlere dilerek sebzelerle birlikte servis yapin.

Eti pisirirken tavanin sicak ve atesin yuksek olmasina ozen gosterin; boylece etinizin dis yuzu hemen kizarip sertlesecek ve icindeki su buharlasmadigi icin eti yumusak tutacaktir. Dana biftek yapi olarak sert bir et oldugu icin ne kadar az pisirilirse o kadar yumusak kalir ve suyunu icinde tuttugu icin tadi cok daha lezzetli olur. O nedenle genelde az ya da orta pismis olarak servis edilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
biftek, dana, nasil, nasıl, pisirilir, pişirilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:16
Soslu Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 05:30
Yoğurtlu Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 05:25
Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 03:46
Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 26 Eylül 2009 18:12