IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Kuzu İncik Kapama (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/316702-kuzu-incik-kapama.html)

YapraK 15 Şubat 2010 22:15

Kuzu İncik Kapama
 
Malzeme

6 adet kuzu incik veya kol
100 gr. Margarin
2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş)
4 diş sarımsak (Doğranmış)
1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm. kalınlığında doğranmış)
3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm. kalınlığında doğranmış)
3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış)
1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış)
1 adet marul veya yeşil salata
1/2 bağ maydanoz (Doğranmış)
1/2 bağ dereotu (Doğranmış)
1 çorba kaşığı Un

Hazırlanışı

• Etleri tencereye koyun.
• Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın.
• Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin.
• Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.
• Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
• Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk