IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Etli Güveç (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/361993-etli-guvec.html)

Peri 28 Ekim 2010 21:02

Etli Güveç
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler(4 Kişilik)
200 gram kuzu eti
2 büyük kızartmalık patates
1 patlıcan
6 adet çarliston biberi
2 havuç
2 domates
1 kaşık tepeleme labne peyniri
1 küçük soğan
Sıvıyag
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı

Yapılışı;

Öncelikle etin pişme süresi sebzelerden fazla olacağı için tavada bir miktar onları pişirelim. 1 kaşık sıvıyağda soğanımızı, üzerine etleri koyarak kavuralım. Etler kahverengileştiginde kapagı örtüp kısık ateşte bir miktar daha bekletelim üzerine 1 kaşık salça ve 1 kaşık labne peynirimizi ilave edelim. Bu aşamada tuzuda ilave edelim ve altını kapatalım dinlendirelim.

Patatesleri soyup küp küp, havuçları tıraşlayıp halka halka, biberleri halka halka fakat büyük halkalar şeklinde, patlıcanlarıda tamamen soyup halka halka doğrayın.

Güvecin en altına patatesleri, üzerine pişirilmiş etlerimizi, üzerine patlıcan, havuç, biberleri sırasıyla ekleyin. Domatesleri halka halka doğrayıp üzerlerine dizin.

Kenarda bir mktar su kaynatın içine tuz ilave edin. Ve güveçteki sebzeleri tamamen örtecek sekilde suyunuzu dökün. Üzerlerine öncelikle fırın kağıdı ve onun üstüne aliminyumfolyo serin, sıkıca sarın. Yaklaşık 2 saat fırında 100C de pişirin. Ara ara kontrol edip fırınınızın hararetine göre piştigini anlayabilirsiniz. Afiyet olsuun ;rolleyes

pyracantha 28 Ekim 2010 21:08

Cevap: Etli Güveç
 
Bu kadarı da olmamalı,çok güzel gözüküyor sunumu ile.;rolleyes Ben de acıkmıştım üstüne çok güzel oldu bu,ellerine sağlık abla sunum ve etli güveç çok güzel olmuş.

Peri 28 Ekim 2010 21:21

Cevap: Etli Güveç
 
Sağolasın canım benim ;rolleyes evet çok lezzetli olur. Şiddetle tavsiye ederim.

Grace 29 Ekim 2010 01:36

Cevap: Etli Güveç
 
Etlerin daha lezzetli olması için, tencere yağı iyice kızdırdıktan sonra koyarsak eğer hem et suyunu bırakmıyor hem daha lezzetli oluyor:)
Bu arada çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
Acıktım yaa hemen şuraçıkta olsada yesem:)

Peri 29 Ekim 2010 15:50

Cevap: Etli Güveç
 
Bende yumuşak olması ve kokusunu alması için özellikle güveçte labne peyniri kullanıyorum, dediğinde mantıklı olabilir deneyeyim.
Teşekkür ederim canım;rolleyes

yoSun 11 Şubat 2011 22:01

Cevap: Etli Güveç
 
Süper:) becerebildiğim bişi.. tşkler..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk