IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Manisa Kebabı (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/453158-manisa-kebabi.html)

N999 15 Şubat 2012 16:12

Manisa Kebabı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeleri

Krep için
3 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Tuz
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

İç malzeme için

350 gr kuşbaşı et
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 soğan
2 havuç
Yarım su bardağı bezelye
300 gr haşlanmış mantar
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik

üzeri için

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
15 gr tereyağı
60 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Sivri biber
Kiraz domates
Tuz

Hazırlanışı

Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, un ve tuzu mikserle çırpın. Karışımdan birer kepçe alarak ısınmış tavaya dökün. önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabağa dizerek soğumaya bırakın. Etleri zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanları, yuvarlak doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantar ve bezelyeyi ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Krepleri küçük çukur bir kaseye yerleştirin. İçlerine suyu süzülmüş etli karışımdan bir miktar yerleştirip krebi kapatın ve kaseyi ters çevirerek fırın kabına yerleştirin. Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve katılaşıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyin. Sosu bohçaların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Biber ve domates yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.Manisa kebabı artık hazır, afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

gul_perisi 15 Şubat 2012 20:15

Cevap: Manisa Kebabı
 
Manısa kebabı boyle olmaz..!
Krep tarzında sarılmıs deıldır..
Terayaglı pıdelerın uzerıne odun atesınde pısen uzun ınce parmak kalınlıgındekı şiş kofteler cıkartılır..tereyaglı sosla servıs edılır..lutfen bı dahakıne ıı arastırın..Ege'lı olarak sevdıgım bı lezzttır:)
tskler..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk