21 Nisan 2012, 05:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Enginarlı Dana Sarması MALZEMELER
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Enginarlı dana sarması tarifi Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. Haşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
dana, enginarlı, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Enginarlı Makarna Salatası | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 15 Şubat 2010 22:44 |
Dana Eti Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:42 |
Enginarlı fava | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:54 |
Bademli Dana Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 01 Nisan 2009 05:31 |