IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda
  • 1 Post By JuDGe

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2012, 17:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saksı Kebabı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saksı Kebabı Tarifi
(
Oktay Usta'nın Saksı Kebabı Tarifi)


Malzemeleri:
- 4 Adet kemer patlıcan
- 200 -300 Gr. kuzu eti
- 6 Adet kültür mantarı
- 1 Adet soğan
- 2 Adet domates
- 2 Adet sivri biber
- 1 Çay bardağı kaşar rendesi
- 1 Çorba kaşığı salça
- 1 Tutam maydanoz
- Ayçiçek yağı veya fındık yağı
- Tuz - Karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyuyoruz. İki parmak kalınlığında kesiyoruz. Bıçak yardımıyla üst kısmını boşaltıyoruz. Patlıcanların tamamını bu şekilde kestikten sonra biraz yağ, tuz, karabiber ilave edip karıştırıyoruz, fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırında kızartıp, sonra fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz. Tenceremizin içine önce yağı koyuyoruz. Etler kavrulunca soğanı ve mantarı ilave ediyoruz. Birlikte biraz daha kavuruyoruz. Biberi, domatesi ve salçayı koyup karıştırıyoruz. Tuzu, biberi, suyu koyup etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince, doğranmış maydanozu ilave edip karıştırıyoruz Fırında pişirdiğimiz patlıcanların içini dolduruyoruz. Üzerine domates, biber kaşar peynir koyuyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Özbek pilavıyla servist yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Alt 28 Ağustos 2012, 17:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Làz:.




O kadar yemeklerle ilgili haşır neşirliğim var bunu ilk defa duydum ve gördüm.

__________________
Alayınızı öpaj!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kebabı, saksı, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu Saksı Kebabı Tarifi İpek- Kebaplar Köfteler 3 14 Temmuz 2022 13:52
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? İpek- Kebaplar Köfteler 0 15 Haziran 2022 20:40
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
Beyti Kebabı Tarifi Sevda Kebaplar Köfteler 0 04 Ekim 2012 23:37
Tas Kebabı Tarifi Burce Kebaplar Köfteler 0 27 Mart 2012 20:44