IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Eylül 2012, 18:04   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli Sahan Bifteği




Malzemeler

• yenibahar

• 1/2 demet maydanoz

• l çorba k. sirke

• 5 x 150 g dana biftek (hafifçe dövülmüş)

• 75 g (5 çorba k.) Sana

• 500 g patates

• 250 g (2 orta boy) soğan

• 125 mi (1/2 su bardağı) et suyu

• tuz

• taze çekilmiş karabiber


Patatesli Sahan Bifteği tarifi

Biftekleri alacak büyüklükte bir kapta yenibahar, maydanozun yansı,sirke ve tuzu karıştırın ve etleri bu marinat içinde her yarım saatte bir alt üst ederek serin bir yerde dinlendirin.Marinatta dinlenmiş biftekleri,kızdırılmış Sana’da alt üst ederek hafifçe renk alıncaya kadar pişirin.
İçi Sana ile yağlanmış fırın kabındaki patates ve soğanları et suyu ile pişirdikten sonra kabı fırından alıp üzerine az pişmiş biftekleri yerleştirin ve kurumaması için tekrar biraz et suyu döküp yemeği yeniden fırında pişirin.

HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak maydanozu ince kıyın; patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra 1/2 cm kalınlığında halka halinde,soğanı ise kalın piyaz veya halka biçiminde doğrayın.Biftekleri alacak büyüklükte bir kapta yenibahar,maydanozun yarısı, sirke ve tuzu karıştırın.Etleri marinata yatırın ve yanm saatte bir alt üst ederek,buzdolabında birkaç saat dinlendirin.Isıya dayanıklı bir kabın içini 30 g (2 çorba kaşığı) Sana ile iyice yağlayın.Patates ve soğanları kaba düzgün bir biçimde yerleştirin.Üzerlerine et suyunu dökün. Ocağın üzerinde bir taşım kaynatın.Sonra bir tepsiye aktarın ve tepsiyi önceden 180° C’ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp,patates ve soğanları yumuşayıncaya kadar,yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Patates ve soğanlar pişince,kabı fırından alın.Etleri marinattan çıkartın.Kalan 45 g (3 çorba kaşığı) Sana’y ı bir tavada eritin.Yağ kızınca biftekleri tavaya koyup, bir kez alt üst ederek her iki yanlarını da l ‘er dakika pişirin. Tavada pişirilmiş biftekleri soğan ve patateslerin üzerine dizin.Tuz ve biberini ilave edin. Fırın sıcaklığını 200° C’ye getirin.Yemeği 5 dakika daha fırında pişirin.Kabı fırından oiıp,üzerine kalan kıyılmış maydanozu serpin ve sıcak olarak servis yapın.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bifteği, patatesli, sahan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bia'dan patatesli börek Süslü Hamur İşleri 6 20 Haziran 2010 18:09
Kekikli Sahan Pirzola YapraK Et Yemekleri 0 26 Aralık 2009 04:59
Sahan kebabı YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Eylül 2009 18:52
Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:58
Patatesli kek Süslü Sebze Yemekleri 2 12 Mart 2009 14:02