IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 Temmuz 2013, 19:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestaneli Kuzu Yahnisi Tarifi




Malzemeler
•1 kg. kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1/2 kg. kestane
• 2 adet kuru soğan
• 2 çay kaşığı tarçın
• 1/2 bardak portakal kabuğu rendesi
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çorba kaşığı un
• Tuz
• Karabiber

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı
İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın. Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin. Unu 1/2 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin. Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
kestaneli, kuzu, tarifi, yahnisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuzu Külbastı Tarifi Ezgi Et Yemekleri 0 05 Temmuz 2012 08:48
Kestaneli Hindili Pilav Tarifi Sevda Makarnalar Pilavlar 0 18 Mart 2012 18:10
Çingene Yahnisi Tarifi AnqeL Et Yemekleri 0 18 Ocak 2012 13:05
Taze Kestaneli Kuzu Sarma efLatun Dolma ve Sarmalar 0 20 Aralık 2011 21:47