IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   Kaşarlı Biftek (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/541256-kasarli-biftek.html)

oneofgirl 03 Ağustos 2013 19:13

Kaşarlı Biftek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler
6 dilim biftek
5 adet domates
3 kare dilim kaşarpeyniri
3 sivribiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 dal fesleğen
Tuz, karabiber
Eti beklediğimiz sos için
1çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Tuz karabiber

Yapılışı
Sarımsakları soyup ince dilimleyin. Sirke, zeytinyağı, sarımsak, karabiberi bir kâseye alıp karıştırın. Biftekleri bu karışıma ilave üzerini kapatıp folyo ile ve buzdolabında 2-3 saat bekletin(vaktiniz varsa bu süre 6-7 saat de olabilir, süre arttıkça biftekler sosu daha iyi çeker). Kaşarpeynirini üçgen dilim halinde kesin. İki domatesi ince halkalar halinde dilimleyin. Kalan domatesi soyup rendeleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Fesleğeni kıyın. Beklediğimiz biftekleri sosun içinden alıp teflon tavada arada bir çevirerek kızartın. Yağlanmış fırın tesisine dizip her birinin üzerine dilim domates ve kaşarpeyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 ayarlı fırında 5-6 dakika pişirin. Etleri kızarttığınız tavaya sos için sıvıyağ, rendelenmiş domates fesleğen ve bir tutam tuz ve karabiberi de ilave edin. Koyu bir salça kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Etleri servis tabağına alın. Üzerini ince şeritler halinde kesilmiş sivribiberlerle süsleyin. Fesleğenli domates sosu eşliğinde sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk