![]() |
İkbal Gürpınar Kuzu Haşlama [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Genel Bilgiler Kategori : Etli Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Usta : İkbal Gürpınar Pişirme Yöntemi : Haşlama Tarifleri Porsiyon : 4 Hazırlanma : 20 dk Malzemeler - 2 Adet Havuç - Yarım Kg Kemikli Kuzu Eti - 1 Adet Limon - 3 Adet Patates - 6 Su bardağı Su - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. Kabuğu kazınıp iri halkalar halinde doğranmış havucu ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın. Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk