IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Haziran 2014, 20:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkbal Gürpınar Hünkarbeğendi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Genel Bilgiler Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : İkbal Gürpınar
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler - 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
- 1 Kg Patlıcan
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Patlıcanları fırında veya ocağın üzerinde kabukları yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin. El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin. Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice yedirin. Unun topaklanmasına engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin. İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin. Bu kez dövercesine karıştırıp sosu ateşten alın. Ara sıra çok kısık ateşte ısıtıp sosu sıcak tutmaya çalışın. Eti ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun. Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin. Et esmerleşip kabuk bağlayıncaya kadar karıştırarak kavurun ve salçayı ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün. Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Eti ateşten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın. Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin. Üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.

Alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gürpınar, hünkarbeğendi, İkbal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İkbal Gürpınar Kuzu Haşlama Amelia Et Yemekleri 0 10 Haziran 2014 20:44
İkbal Gürpınar - Babam MasteR06 Şairler ve Şiirleri 0 05 Mart 2014 19:31
Sen Gittin Babam!.. (İkbal Gürpınar) Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Haziran 2011 14:48
ücretsiz kayıt ile network marketing (İkbal Gürpınar'ın tanıtımıyla) recinilt İnternetten Para Kazanma Yolları 0 30 Mart 2010 21:25