![]() |
Tavuk dürüm tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kalçalı Tavuk but (derili) Kızartılmış patates (kalın çubuklar halinde kesilmiş bol yağda kızartılmış) Beyaz soğan salatası (ince doğranmış soğan, limon, zeytinyağı, pul biber, sumak ve tuz) Köz sivri biber, salatalık turşusu, ketçap, mayonez, hardal Lavaş ekmeği Tavuğu yıkayıp, kurulayalım. Geniş ağızlı çelik tencereyi ocağa alalım. Tencere iyice ısınsın. Tam ısındığını anlamak için bir damla suyu tencereye atın. Su damlası bilye gibi dönüyorsa, yıkanmış kurulanmış tavuğun derili kısmı alta gelecek şekilde tencereye bırakalım. Not: pişirme sırasında yağ, tuz ve baharat kullanmıyorum. Ağzını kapatıp, önce orta sonra kısık ateşte arkalı önlü kendi yağında pişirelim. Lavaş ekmeğine ketçap, mayonez, hardal dökelim. Patates kızartması, soğan salatası, köz biber, salatalık turşusu ve tavuk parçalarını ilave edip lavaşı dürüm şekline getirip servise sunalım. Afiyet olsun... |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk