IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/)
-   -   KURŞUN AŞI (https://www.ircforumlari.net/et-yemekleri/813418-kursun-asi.html)

Funda 01 Nisan 2019 18:08

KURŞUN AŞI
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kurşun aşı tarifi için malzemeler

250 g kuzu kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için;
1 çay bardağı ince bulgur
100 g yağsız kıyma
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kurşun aşı Nasıl Yapılır

Bulgura yarım çay bardağı sıcak su ilave ederek 5 dakika bekletin. Islanmış bulgura yumurta, un, salça ve tuz ilave ederek ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurdan ufak parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıp bir tepsiye dizin.
Kuşbaşı doğranmış et ve yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Kavrulan ete salça, tuz, karabiber ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Sonrasında üzerine 7-8 bardak su ilave edin. Su ilave ettikten sonra haşlanmış mercimek ve nohudu ilave ederek 20 dakika kısık ateşte pişirin. En son hazırladığınız bulgur köftelerini ekleyerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Tereyağını bir sos tavasında eritin. Kuru naneyi ekleyip hafif kavurun ve ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdirin. En son kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net