![]() |
Mutancana Mutancana [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 600 gram kuşbaşı kuzu eti 3 çorba kaşığı tereyağı 20 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı ılık su Yarım çay bardağı kuru rezaki üzüm 5adet kuru kayısı 1 çorba kaşığı bal Yarım çay bardağı tatlı badem 4 adet kuru incir Tuz YAPILIŞI Bademleri sıcak suda 5 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup kenara alın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Arpacık soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Un serperek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra suyu katın. Etler yumuşamaya başlayınca üzüm, dörde bölünmüş kayısı, bal ve tuzu ilave edin. 5 dakika pişirdikten sonra tencereye bademleri ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler iyice yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. İncirleri altıya bölün. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavaya alın. Üzerine inciri ekleyip birkaç dakika sote edin. İncirleri de lezzet vermesi için yemeğin üzerine ekleyerek servis yapın. -Alıntı- |
Cevap: Mutancana Güzel görünüyor.. |
Cevap: Mutancana Acıktık :gulucuk: |
Cevap: Mutancana çok lezzetli bir yemek cidden incir yerine mürdüm eriği ile de deniyebilirsiniz. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk