![]() |
Mangır Köftesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mangır Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı düğü 4 çorba kaşığı un 1 yumurta İstenilen baharatlar Haşlamak için küçük tencere su Sosu için: 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 2 domates Bir kaşık salça 2 diş sarımsak İstenilen baharat 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ yarım kiloya yakın süzme yoğurt Mangır Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle düğümüzü 1 kaba koyup kaynar suyla ıslıyoruz ağzını kapayıp kabarmasını bekledikten sonra un yumurta ve baharatlarımızı atıp yoğuruyoruz. Minik toplar yapıyoruz (elimizi her yuvarlak yapışımızda ıslatırsak elimize yapışmaz). Tencereye su koyup kaynatıyoruz içine minik köftelerimizi atıp en az 15 dakika haşlıyoruz. Onlar haşlanırken tavamıza yağ, soğan, sarımsak, biber, domates salçası baharat sırasıyla atıp kavuruyoruz. Haşlanan köftelerimizi süzüp servis tabağımıza alıyoruz üzerine yoğurdumuzu döküyoruz ve kavurmuş olduğumuz sosumuzu yoğurdun üzerine ekliyoruz. İsteğe göre maydanozla benim gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: Düğü ince bulgura ya da un haline getirilmiş bulgura verilen isimdir. Düğüyü kendinizde evlerinizde yapabilirsiniz. Bulguru mutfak robotunda ya da kahve çekme makinesinde çekebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:07. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk