IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2011, 17:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El becerimizi geliştirelim!




Renkli Yastık Kılıfları:
Yatak odaları, Salon ve oturma odalarında yerlere atarak çocuğunuz için rahat oyun oynama köşeleri oluşturmak için bu renkli yastık kılıfları hem dekoratif hem de çok kullanışlı. Eğer sizin çocuğunuzda oturduğu yerlerde tüm yaratıcılığı ile çeşitli lekelerle imzasını bırakıyorsa bu bağcıklı kılıflar sık sık değiştirilmek için çok uygun. Dilerseniz yedek kılıflar yaparak renk çeşitliliğini de arttırabilirsiniz.
Gerekli malzemeler: iğne, iplik, makas, 2 parça 45x45cm renkli kumaş, yan üçgen çıkıntılar için 2 parça 16x45cm renkli kumaş ve bağcıklar için 12 parça 4,5x26cm kumaş.
1) Bağcık olarak kullanacağınız şeritleri ve yanlara süs olarak dikeceğiniz üçgen parçaları kesin.
2) Üçgen ve dikdörtgen 2 şer parçayı sırt sırta vererek tek bir kenarı hariç dikerek birbirine tutturun. Boşta kalan kenardan parçaları ters yüz edin.
3) Büyük parça kumaşlarınızdan birine ters den üçgen ve dikdörtgen parçalarınızı dikin. İkinci büyük parça kumaşınızı da sırt sırta ters den tek kenarı boşta kalacak şekilde dikerek birleştirin ve daha sonra yastık kılıfınızı ters yüz edin.
4) Artık yastığınıza kılıfını geçirip bağcıklarını bağlayabilir, çocuklarınızın test etmesi için oyun oynadıkları bir mekana bırakabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Güzel Kokulu Çekmece İçleri İçin Beşik Kılıflı Keseler
Bebeğinizin çamaşır çekmecelerinin güzel kokması için bu dekoratif beşik kılıflı lavanta keseleri bence diş buğdayında ya da ilk bebek ziyaretine gelen misafirlerinize kumaşın yanına bebeğinizin baş harflerini işleyerek hediye olarak da verebilirsiniz.
Gerekli malzemeler: iğne, iplik, makas, kurutulmuş lavanta taneleri, 36 cm kurdele, pamuk topları, iç kese için 20x18cm koton kumaş, 36 cm uzunluk 7,5cm genişlikte dantelli bordür kurdelesi
1) İç yastığını dikeceğiniz koton kumaşın ortasına pamuklarınızı 9×7.5cm yapacak şekilde dizin ve üzerine yeterli miktarda lavanta tanelerini serpiştirin. Daha sonra şekildeki gibi kumaşı katlayarak bir dikdörtgen oluşturun.
2) Katladığınız yerden kumaşınızı dikin.
3) Bordür kurdelanızdan 23 cm lik bir parça kesin ve ikiye katlayın. Düz olan kenar kısmını büzerek beşiğin üst kısmını oluşturun. Kalan parça ile de lavanta kesenizi sarın ve parçaları birleştirin.
4) Pembe kurdelanızla bir fiyonk yerleştirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şekilli Kumaş Oyuncak
Bebeklerin motor gelişimine yardımcı geometrik şekilli, yumuşak bir oyuncak hazırlamak çok kolay… Renk seçimlerinde bebeklerin en çok dikkatini çeken kırmızı, beyaz, siyah gibi çizgilerle kontrast yaratacak renkler kullanmalı, sarı, mavi, yeşil gibi temel renklerle de süslemeli…
Gerekli malzemeler: Cetvel, Kalem, makas, iğne, iplik, kurdela, pamuklu kumaşlar, iki ahşap halka.
1) Üçgen, kare, yuvarlak gibi temel şekilleri istediğiniz ebatlarda önce çizip daha sonra şablonlarınız yardımıyla değişik materyal ve kumaşlarınızdan kesin. Not: Sallanacak 3 parçada aynı şekilde yapılacak.
2) Ana şekilleri desenli kumaşlardan ikişer adet (arka ve ön için) kesin. Daha önceden kestiğiniz şekilleri monte ederek süsleyin.
3) Her şeklin iki parçasını birbirine dikin ve ikiye katlanmış kurdela parçası ile birer halka yapın.
4) Ahşap halkalarınızdan geçireceğiniz şeridinizi iki ucundan dikdikden sonra hazırladığınız oyuncakları sallandırın. Artık oyuncağınızı çocuğunuzun oynaması için beşiğine asabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mozaik Ayna
Çocuğunuzun da kullandığı banyonuza onun için özel bir ayna hazırlayabilirsiniz.
Gerekli malzemeler: Kare şeklinde bir ahşap plaka, Askı, yine kare bir ayna, küçük mozaik parçalar, yapıştırıcı özellikli derz dolgu, spatula ve kumaş parçası.
1) Ahşap kare plakanızın arkasına askısını monte edin.
2) Ortaya aynasını yapıştırın.
3) Daha sonra yine yapıştırıcınızla mozaikleri dizin.
4) Aralarını spatula yardımı ile doldurun ve sonra koton bezi yardımı ile kalanları silin. Aynayı kurumaya bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Deniz Temalı Konsol
Belki de atmayı düşündüğünüz, gözden çıkardığınız eski bir konsolunuzu rengini değiştirip belirleyeceğiniz bir temada desenlerle süsleyerek çocuk odası için uyarlayabilirsiniz. Bu örnek de deniz teması işlenmiş fakat siz bebek odasında kullandığınız bordürlerden, çocuğunuzun severek okuduğu bir hikaye kitabının resimlerinden de yararlanabilirsiniz.
Gerekli malzemeler: çekmeceli bir konsol, zımpara kağıdı, fırça, Astar boya, renkli akrilik ahşap boyası, makas, sünger, birkaç eski kap ve vernik.
1) Önce konsolun dış yüzeylerini zımparalayarak varsa eski boyaları çıkarın ve pürüzsüz bir yüzey elde edin. Ardından astar boyanız ile 2 kat boyayı dış yüzeylere sürün ve kurumaya bırakın.
2) Boya kururken siz süngerlerinizden belirlediğiniz temalarda şekilleri kesin.
3) Farklı renklerdeki boyalarınızı tabak şekilli bir kaba yeterli miktarda dökün ve şekilli sünger parçalarınıza boyayı yedirerek şekildeki gibi çekmece üstlerine basarak desenlerinizi oluşturun.
4) Boyalar tamamen kuruduğunda bir kaba koyacağınız verniği iki kat tüm yüzeylere uygulayın ve son kez kurumaya bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yumurtalar Üşümesin…
İşte bu benim en beğendiğim projelerden biri. Düşünsenize bir, şu sonbahar pazarlarından bir gün arkadaşlarınızı brunch a davet etmişsiniz ve çocuklar için kurduğunuz masada yumurtalar soğumasın diye elleriniz ile hazırladığınız bu yumurta kılıflarını kullanmışsınız. Artık masadaki çocuklar en şirin kılıflı yumurtanın peşinde…
Gerekli malzemeler: makas, kağıt, keçe kalem, çeşitli renklerde keçe kumaş, renkli kalın ipler, çeşitli desenlerde pullar, iğne, iplik.
1) Yumurta şeklinde bir kalıp çıkarın ve keçelerinizi bu kalıba göre kesin.
2) Çeşitli renklerde keçelerden küçük yuvarlaklar, kalpler, üçgenler kesin.
3) Kestiğiniz bu minik şekilleri yumurta kalıplarına dikin.
4) Diktiğiniz şekiller içte kalacak şekilde iki kalıbı birbirine dikin ve açık da kalacak alt kısmından ters çevirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Patates Baskı İle Duvar Çalışması
Odaya renk katmak için desensiz düz bir duvarınızı çocuğunuz ile birlikte şenlendirebilirsiniz. Çocuğunuz arkadaşları ziyarete geldiğinde boyarken annesine yardım ettiği duvarı ile eminim gurur duyacaktır.
Gerekli malzemeler: Büyük eski bir fırça, Su bazlı boya, Büyük patatesler, eski tabaklar ve bıçak.
1) İki ton mavi boya ile sırayla dalgaları oluşturun. (Burada eski fırça kullanmamızın sebebi dalgaları boyarken aralarda boşluklar oluşturarak daha sevimli bir hareket yakalamak.)
2) Patateslerinizden bıçakla 3 değişik üçgen şekli ve birde kayık motifi kesin.
3) Patatesleri tabaklara koyduğunuz boyalara batırarak baskı motiflerinizi oluşturun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sandalyeler Cıvıl Cıvıl
Eski bir mutfak sandalyesini çocuk odası için uyarlayabilirsiziniz. Konsol projemizdeki gibi belirleyeceğiniz bir temada desenlerle örneğin bebek odasında kullandığınız bordürlerden, çocuğunuzun severek okuduğu bir hikaye kitabının resimlerinden de yararlanabilirsiniz
Gerekli malzemeler: Eski ahşap bir sandalye, zımpara kâğıdı, tebeşir, iki küçük ve orta boy fırça, akrilik boya ve cila için vernik.
1) Sandalyenin dış yüzeylerini zımparalayarak varsa eski boyaları çıkarın ve pürüzsüz bir yüzey elde edin. Ardından tebeşir ile desenlerinizin dış çizgilerini çizin.
2) Desenlerinizdeki ana renkleri tebeşir izinizin içinde kalacak şekilde boyayın ve kurumaya bırakın.
3) Son rötuşlarla desenlerinizi süsleyin ve yine kurumaya bırakın
4) Boyalar tamamen kuruduğunda bir kaba koyacağınız verniği iki kat tüm yüzeylere uygulayın ve son kez kurumaya bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
becerimizi, el, geliştirelim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık