IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2013, 11:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Temizliğinde Limon Kulanın




Ev temizliğinde limon devrimi

Camları temizlemek, lavabodaki kireç lekelerini yok etmek ve çok daha fazlası için limondan yardım alabilirsiniz.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

- Çatal, kaşık gibi bakır, pirinç ve krom, nix sert metal mutfak eşyalarınızı parlatmak için limon kullanın. Yarım limon suyuyla bunları tek tek silin. Daha etkili parlaklık için az miktarda tuz ilave edebilirsiniz.

- Küvet, lavabo, kapılar gibi yerleri kimyasallarla temizlemek yerine ev yapımı bir ürün kullanın. 6 limon suyunu bir sprey şişesine koyun. Sitrik asit su ve sabun lekelerini çözecektir. Temizlemek istediğiniz yerlere sıkın ve süngerle silin. Antibakteriyel özelliği sebebiyle de tercih edilir bir temizlik aracıdır.

- Ortadan ikiye kesilmiş limonu su dolu kâsenin içinde odanızın bir köşesine koyun. Havadaki kötü kokular kaybolacaktır.

- Mikrodalga fırınınızı sterilize etmek için limon kullanın. Patlamış mısır, pizza gibi kokulu yiyecekler pişirdiğinizde veya ısıttığınızda yarım limonu çok ince dilimler halinde doğrayın. Mikrodalga kabına koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Bir dakika çok yüksek ısıda pişirin. Sonra nemli bir bezle fırını silin. Sitrik asit antibakteriyel asitleri öldürür.

- Elde yıkadığınız bulaşıklarda da limon kullanabilirsiniz. Yarım limonun suyunu karbonatın üzerine sıkın. Bu malzemeyi bulaşık bezinizin üzerine koyarak bulaşıkları bununla ovalayın. Yağları nasıl kolayca temizlediğini ve tencerelerinize parlaklık verdiğini göreceksiniz. Ayrıca elleriniz de hem güzel kokacak hem de kurumayacak.

- Çamaşır kokularını gidermek için de kullanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken bir çay kaşığı limon suyunu deterjana ekleyin. Çamaşırlarınız daha güzel kokacaktır.

- Camlarınızı limon suyuyla silin. 4 yemek kaşığı limon suyunu 2 litre suyla karıştırarak camlarınızı silin. Bu karışım camdaki su lekelerini, kirleri iz bırakmadan silmenizi sağlar.

- Doğrama tahtanızı sterilize edin. Tahtanın üzerini kestiğiniz yarım limon ile silin. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Ağaç ve plastik doğrama tahtaları için idealdir.

- Zor ve ulaşılması zor yerleri temizleyin. Limon suyu ve boraksı hamur haline getirin. Bu karışımı kullanarak bir diş fırçası ile ulaşılması zor yerleri fırçalayın. Bu karışım köşe ve yarıklar için de ideal!

- Deri koltuk ve eşyalarınızı limon kabuğu ile ovun. Yeni alınmış gibi görünecektir.

- Kullanmış olduğunuz sıkılmış limonları çöpe atmayın! Lavabolarınızı limonla ovun. Tertemiz olacaktır.

- Pirinç eşyalarınızın daha canlı görünmesini istiyorsanız limon ile ovun.

- Mutfak tezgâhlarını temizlemek için 1 litre suya 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. Bu karışım ile mutfağınız tertemiz!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ev, kulanın, limon, temizliğinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt temizliğinde tonik ne işe yarar? Lucifer Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:34