IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2020, 13:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yemek Odası Perde Modelleri Nasıl Olmalıdır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ev döşerken bütün odalara aynı önemi versek bile yemek odasının çok başka bir yeri vardır her zaman. Gün içinde özellikle evde daha çok vakit geçiren insanlar için yemek odası ayrı bir önem arz eder her zaman. Gün de üç öğün yemek yenildiğini düşünürsek günün belki de iki saati bu odada geçmektedir. Özellikle evine çok misafir gelen insanlar için yemek odasının döşenmesi daha da önemlidir çünkü alan da kısıtlıysa ve yanlış mobilya seçimi yapılırsa kalabalık misafir grubu ağırlanmakta çok zorluk çekilebilir. İlk olarak yapılması gereken husus nasıl bir yemek odası döşeneceğine karar verilmesidir. Bunun için hangi mobilyalar tercih edilecek bu belirlenmelidir. Ana eşya herkesin bildiği üzere yemek masasıdır. Bunun yanında sandalyeler, dekoratif birkaç eşya ve konsolda yemek odasının bütünleyici eşyaları arasındadır.

Yemek Odası Dekorasyonu Model Belirleme

Eğer büyük bir yemek odanız varsa eşyaların çeşitliliği isteye göre artabilir fakat eğer küçük bir yemek odanız varsa az eşya kullanarak ortama daha ferah bir hava katılıp aynı zamanda misafirlerde daha rahat bir şekilde ağırlanabilir. Az eşya kullanmak demek daha az karışıklık demektir çünkü. Eşyaları model olarak seçtikten sonra belki de en eğlenceli kısmı yemek odasını nasıl döşemek istediğinizdir. Eşyaları doğru konumlarda yerleştirmek çok önemlidir. Oda yerleştirilirken ilk olarak daha büyük eşyalardan başlamak her zaman işinizi kolaylaştırır. Eğer sade bir ortam istiyorsanız beyaz mobilyalar seçilebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yemek Odası Perde Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Kullanılacak olan masa, sandalyeler ve konsol seçildikten sonra sırada ince ve küçük detaylar var. Kullanılan mobilyaya göre halı ve perde seçimi çok önemlidir. Çünkü bu ikisi yemek odasına çok farklı bir hava katacaktır. Ortamda bütünlük oluşturması açısından mobilyalar ile uyumlu renkler seçmek her zaman artı bir özelliktir. Hatta artı bir görünüm katar ve perde seçimi için kumaş çok önemlidir. Eğer daha modern bir görünüm yakalamak istenirse keten kumaş seçimi önerilenler arasındadır. Ancak, daha klasik bir ortam istenirse saten kumaş kullanılabilir.

Temizlik açısından yere kadar sürünen perdeler yerine daha kısa modeller seçilebilir. Sabah kahvaltıları ve öğle yemeği için güneş ışığının kullanımı açısından stor perde modeli de kullanılabilir. Hem ütüleme derdi olmaması hem de kolay takılıp çıkarılması zamandan da tasarruf yapılmasını sağlar. Eğer odanın tavanı biraz alçaksa ve yükseklik katılmak istenirse aydınlatmadan yardım almak gereklidir. Bu nedenle perdelerin renginin koyu olmaması daha iyi olabilir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yemek odası perde modelleri nasıl olmalıdır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burçlara Göre Saç Modelleri Nasıl Olmalıdır Sanem Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 21 Kasım 2018 20:28
Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? AftieL Ev Dekorasyonu 0 06 Eylül 2014 17:38
2014 Fransız Yemek Odası Modelleri Violent Ev Dekorasyonu 0 07 Mayıs 2014 20:34
Bebek Odası Nasıl Olmalıdır? AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 1 22 Ocak 2012 16:50
Çocuk Odası Perde Modelleri 2011-2012 Afrodit Hobiler 0 23 Ağustos 2011 22:29