IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2020, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Banyoda Ayna Nasıl Kulanılır?




Banyoda Ayna Nasıl Kulanılır?
Banyolar bugün farklı ve yaratıcı dekorasyon alternatifleri ile karşımıza çıkmaktadır. Modern banyolar oldukça kullanışlı yapılarının yanı sıra şık bir görünüm de sunmaktadırlar.

Farklı dekorasyon fikirleri ile banyonuzun tarzını değiştirmeniz de mümkün. Peki banyoların vazgeçilmezi olan aynalar banyo dekorasyonunda nasıl kullanılmalı?
Ayna banyonun en önemli aksesuarlarından biridir. Doğru boyutlarda ve doğru yerde kullanılması hem kullanışlılığını artırır hem de görsel bir bütünlük sağlamanıza yardımcı olur.
Banyolar için ayna alternatifleri oldukça fazladır. Özellikle de çerçeveli aynalarda bu seçenek sayısı daha da artmaktadır. Plastik çerçeveli, lake çerçeveli veya benzeri her türlü yapı ve malzemeden üretilmiş ayna çerçevesi alternatiflerini bulmak mümkündür. Eğer ki ayna çerçeveli olacaksa banyo dekorasyonuna uyumlu malzeme ve renkte seçilmesi gerekmektedir. Hazır banyo setlerinde ayrıca seçmeye gerek yoktur ancak ayrı olarak alacağınız bir aynada bu kriterleri arayabilirsiniz.
Banyoda beyazın hakim olduğu ferah ve modern bir dekorasyon var ve banyo tezgahı da mermer ise aynanın çerçevesinin de beyaz tonlarında sert malzemeden yapılması önerilir. Burada banyodaki aksesuar seçimleri de çok önemlidir. Eğer ki banyoda parıltılı, gümüş renginde aksesuarlar varsa ayna çerçevesinde veya aynanın kenarlarında tek sıra halinde parlayan motifler kullanılması önerilir.
Büyük banyolar için çok büyük aynalar kullanılabilir. Geniş dikdörtgen aynalar böylesi mekânlar için oldukça uygundur. Küçük banyolara böyle aynalar hantal kaçacaktır. Bu yüzden küçük olması önerilir. Ancak çok küçük de olmamasına özen gösterin. Çünkü ayna bir mekâna derinlik ve aydınlık kazandırır, mevcut yeri daha büyük gösterir. Bu yüzden ölçütün dengede tutulması en önemli unsurdur. Büyük banyolarda ışıklandırma olarak direkt aynanın üst kısmına spot ışıkların kullanılması mekâna hem egzotik ve romantik bir hava katacak hem de aynanın yansıttığı görüntüyü daha net ve güzel kılacaktır.
Banyodaki aynaların kullanışı biraz zor olabilmektedir. Malum buhar ve nem aynaların sürekli ıslanmasına ve net görünümünü zaman içerisinde kaybetmesine yol açabilmektedir. Bu yüzden kapaklı aynalar bazı banyolarda kullanışlı olması açısından tercih edilebilir. Plastikten yapılan daha spor ve dinamik banyolar için kapaklı dolap içinde saklanan aynalar uyumlu olacaktır. Ancak şık ve modern görünümlü gösterişli banyolarda böylesi bir tercihten kaçınılması önerilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
banyoda ayna nasıl kulanılır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Banyoda Duvar Kağıdı Nasıl Kullanılır Sarya Ev Dekorasyonu 0 10 Ocak 2020 17:17
Ayna Temizliği Nasıl Yapılır Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:18
Pamuk Prenses'in Maceraları: Ayna Ayna Söyle Bana Zen Sinema Dünyası 0 17 Mart 2012 21:19
Pamuk Prenses'in Maceraları: Ayna Ayna Söyle Bana Liaaa Tiyatro 0 14 Şubat 2012 17:22
'Ayna ayna söyle bana bugün hangi ruju süreyim' Jady Ah Kadınlar 2 18 Mart 2009 20:00