IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2020, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saten Ve İpek Nevresimler Arasındaki Farklar




Saten Ve İpek Nevresimler Arasındaki Farklar

İpek çok hassas bir kumaştır, bu nedenle soğuk su ve hafif bir deterjan ile elde yıkanmalıdır. İpeğiniz beyaz olmadığı sürece, boyası akabilir, bu nedenle renkli ipeklerinizi ayrı yıkamanız gerekir.


En iyi yöntem, ipek kumaşları birkaç kez deterjanlı suya batırıp çıkardıktan sonra durulamaktır, çünkü sıkmak kumaşın yırtılmasına sebep olabilir. Ayrıca ipeklerinizi doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde, dışarı asarak kurutmanız gerekir, aksi takdirde güneşte ipeğe zarar verecektir.
Saten kumaşlarınız da ipekten dokunmuş ise, yukarıdaki talimatlara uyunuz. Ancak saten nevresimleriniz, polyester yahut naylon ise, makinada hassas yıkamaya dayanabilecek kadar sağlamdır. Naylon saten nevresimlerinizi düşük ısıda, kesinlikle güneş görmeden kurutabilirsiniz, ancak polyester kumaşlar ipe asılmalıdır. Asetat dokuma saten nevresimler ise kuru temizleme gerektirir.
İpek ve Saten Nevresim Alırken
İpek kumaşların dayanıklı olması için, sık dokunmuş--400 ve üzeri ve 12 ila 19 mommi ağırlığındaki kumaşları tercih edin. Mommi ağırlığı, kumaşta kullanılan ipeğin yoğunluğunu gösterir ve bu rakam 12'den düşük ise nevresimler çok incedir ve muhtemelen yırtılır.
Öte yandan, saten kumaşlar ise dokunmuş kumaşlardır ve daha yüksek bir ilmek sayısına sahiptir. Genellikle ucuz saten kumaşlar dokuma değildir; bu da kumaşın daha sert olduğu ve parlaklığını kaybedeceği anlamına gelir. Hem saten hem de ipek kumaşlar, kışın vücut ısısını korumaları açısından gözeneksiz olarak dokunmaktadır; bu kumaşlar aynı zamanda emicidir ve yazın sizi serin tutar.
İpek Saten Nedir?
İpek saten hem zengin görünür hem de öyle hissettirir, ayrıca bu kadar arzulanmasına sebep olan birçok özelliği de vardır.
İpek nedir?
İpek sateni anlayabilmek için, önce ipeğin ne olduğunu anlamanız gerekir. Bitkilerden elde edilen dünyadaki birçok kumaşın aksine, ipek bir böcek tarafından üretilen bir kumaştır. İpek böcekleri, insanların daha sonra ip olarak sardıkları kozalar yaparlar. Ticari amaçlarla yetiştirilen ipek böcekleri kozalarından ayrıldıktan sonra koza ve ipek de birbirinden ayrılarak ipe sarılır ve sonuç olarak ipeğe dönüşecek malzeme elde edilmiş olur.
Saten Nedir?
Saten bir kumaş dokuma yöntemidir. Bugün saten kumaşlar birçok sentetik ve doğal iplerden üretilmektedir ve bunlardan en değerlisi ise ipektir. Kumaş saten dokuma işlemi sırasında oluşan bir parlaklık kazanır. Bu, çözgü iplerinin diğer iplerin üzerine atılmasıyla elde edilmekte ve kumaşa parlak ve pürüzsüz bir doku vermektedir.
Sentetik Kumaşlardan Daha İyi
İpek saten kesinlikle göründüğü kadar iyi hissettirir. Bu saten türü dokusu nedeniyle genellikle sentetik saten kumaşlara tercih edilir. Tamamen ipekten üretilen saten kumaşlar, statik elektrik üretmez ve doğal kumaşlar gibi nefes alır. Polyesterden üretilen ipekler ise vücuda yapışır ve oldukça terletir. İpek kumaşlar aynı zamanda sentetik iplere göre kumaş üreticilerine renk bakımından daha zengin bir seçenek yelpazesi sunar.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ocak 2020, 12:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Saten Ve İpek Nevresimler Arasındaki Farklar




Saten dokuma nedir diye merak ediyorsanız genellikle otel odalarındaki çarşaflar saten dokumadır. Oradan hesap yapabilirsiniz.

Giysi konusunda favorim Fransız havlu dokumadır. Ancak kaba bir hissiyat verse de kışın soğuktan korumuyor. Bu yüzden bahar aylarında tercih edebilirsiniz. Nike'ın birkaç sweat'inde kullanılıyor bu dokuma, bir deneyin bence.

__________________
.


kıskanır rengini baharda yeşiller..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
saten ve ipek nevresimler arasındaki farklar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Org ve Piyano Arasındaki Farklar!! xena Müzik Dünyası 0 14 Mayıs 2014 22:59
Dna Ve Rna Arasındaki Farklar Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:09
Söz ile Nikah Arasındaki Farklar Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Şubat 2012 11:54
Kadın ve Kız arasındaki farklar.... »Dєηiz« Ah Kadınlar 4 23 Mayıs 2011 23:01
IQ ve EQ arasındaki farklar nelerdir? Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Temmuz 2008 18:01