IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2011, 21:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akvaryum Balık Türleri




İnsanoğlunun daima ilgisini çeken deniz ve sualtı dünyasını evlerimize kadar getiren akvaryumlar ve bu akvaryumların değişilmez birer parçası olan balıklar ,her zaman bizleri dinlendiren, strestten uzaklaştıran ve eğlendiren bir araç olmuştur.Bizlere kalan ise, beslemek istediğimiz balık cinsini seçmek ve o cinse uygun ortamı sağlamak olmuştur.

CANLI DOĞURAN TÜRLER:
Değişik renk ve cinslerden oluşan,hareketli ,bakımı kolay balık türleridir.Akvaryumculuğa yeni başlayanlar için tavsiye edilebilir. Molly.velifera,lepistes,kılıç ve platileri bu cinslere örnek olarak verilebilir.Genellikle akvaryumun her kısmında gezen üretilmesi kolay olan balık cinsleridir.Yavrularını yedikleri için bol bitkili bir akvaryum kurulması sağlıklıdır.Yavrular bitkilerin arasında saklanarak kurtulup beslenebilirler.Bu tür balıkların beslendiği akvaryumlarda ısı derecesinin 26,PH derecesinin 7-7.5 arasında olması gereklidir




JAPON BALIKLARI:
Akvaryumlarımızın sakin ,tombul tatlı balıklarıdır.Kendi cinsleriyle yaşamasında fayda vardır.Dişsiz tabir edilen türlerden oldukları için kendilerini diğer cinslere karşı savunamazlar.Akvaryumun her kısmında gezerler.Yumurta ile üredikleri için profesyonel olmayan meraklıların üretmesi zordur.Çünkü,dişi balığın yumurtaları dökmeye başlamaıyla diğer balıklar yumurtaları yerler.Aslanbaş,ryukin,oranda,inci gövde, ranşu gibi çekici türleri vardır.Isı,20-22 derece idealdir.PH derecesi 7-7.5 arasında olmalıdır.



TETRA-BARBUS TÜRLERİ:
Genelde sürü halinde yaşamayı seven bir ailedir.Dayanıklı ve sert balıklardır.Bazı cinsleri yalnız veya 2 tane olursa diğer balıklara zarar verebilir.Sayıyı arttırdığınızda ise zarasız ve güzel görüntü sağlayan balıklardır.Her türlü ortama ayak uydura bilirler.Isı,diğer tropical türlerde olduğu gibi 26 derece idealdir.Tetrazon,rasbora,neon,glas, black tetra ,minör(serpae),penguen tetra bu cinsin sık rastlanan türleridir.Yumurtayla ürerler.




CHICLED TÜRLERİ:
En kalabalık balık ailelerinden biridir.Binlerce çeşidi vardır.Renkleri ve vucut yapıları değişebilir.Tüm dünyada popüler olan sert,hareketli,sağlam ve kavgacı bir balık türüdür.Kayalarla dekore edilmiş akvaryumlar bu balıklar için uygundur.Kavga ettiklerinde saklana bilmeleri ve içgüdülerindeki yer sahiplenme duygularından dolayı kayalar arasında mağralar oluşturulmalıdır.Yumurtayla üremelerine karşın üretilmesi kolay bir türdür.Çiftler yavrularını çok iyi bir şekilde korur ,zarar gelmesini engellerler.Bazı türler yavrularını ağızlarında saklayarak korurlar.Afrika ,G.Amerika,Malawi ,Victoria ve Tanganika göllerinde yaşarlar.Isı 26,PH 7.5-8.0 civarı olmalıdır.



DİSKUS:
Akvaryumların en karizmatik balıklarından biridir.Seyrine doyum olmayacak güzellikte renklere sahip ,sakin ama ilgi isteyen bir balıktır.Bu balığı besleyecek meraklıların en az 150 lh bir akvaryuma sahip olmaları gereklidir.Akvaryum ,bol bitki ve ağaçlarla dekore edilmesi gereklidir.Isı 28-30 derece arası ,PH 6.5 ,GH 2-6 olmalıdır.Yumurta ile ürerler.Ortamlarında bir soron oluştuğunda renklerini karartırlar.



DİP BALIKLARI:
Bu bölümün içine binlerce balık girebilir.Başlıktan da anlaşılacağı gibi akvaryumların dip kısmında dolaşan,yosun ve yem artıkları ile beslenebilen balıklardır.Ama hiç bir zaman unutulmamalıdır ki bu balıkların da diğer balıklar gibi normal yemlere ihtiyaçları vardır.Özellikle bu balıklar için üretilmiş dip yemleri,tablet yemler idealdir. Genel olarak bu türler ,sürü halinde yaşamayı seven,yumurta ile üreyen balıklardır.Dip balıklarına örnek olarak,Çöpçü,Vatoz,Labeo,Macracantha,Kuhli cinslerini verebiliriz.




ARGUS-MONOS:
Delta balıklarıdır.Hem tatlı su hem deniz akvaryumlarında yaşayabilirler.Sürü halinde gezmeyi seven hareketli balık türleridir.




SHARK TÜRLERİ:
Hareketli hızı balık türleridir.7-7.5 PH değerinde ,26 derecelik bir akvaryum ortamı idealdir.Bir köpek balığını andıran cinsleri vardır.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..

Konu SLyther tarafından (11 Kasım 2011 Saat 19:46 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mayıs 2012, 13:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akvaryum Balık Türleri




alın bir tane beta salın suya izlemekten keyfine doymayın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yapıpta unuttuklarım bazılarının hayallerine bile sığmaz....

Neyi arıyorsan sen, O'sundur.der Mevlana.. Zulmün peşindeysen zalim, aşkı arıyorsan aşık....
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
akvaryum, balık, balä±k, tã¼rleri, türleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akvaryum SLyther Evcil Hayvanlar 0 10 Kasım 2011 20:37
Balık Yemleri - Yem Türleri Ezgi Hayvanlar Alemi 0 05 Kasım 2011 19:28
Akvaryum Lavabolar + Akvaryum Dekoratif Tasarımlar. (Ev Dekorasyonu) Sevda Ev Dekorasyonu 0 09 Eylül 2011 04:31
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54