IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2013, 14:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet Papağanları




Cennet Papağanları




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bakım

Kesinlikle yavru kuş alın.Diğer yaşlı kuşların eğitimi agresiflikleri nedeniyle çok zor olmaktadır.Bunu kolay ve kiyifli bir şekilde yapmak istiyorsanız yavruyken almak şart.

* * * Alacağınız kuşun gagasının dökülecek gibi durmuyor olmasına,Tırnaklarının tam olmasına,Herhangi bir yerinde ufakta olsa yara olmamasına,Gözlerinin çapaksız temiz olmasına dikkat edin.

Cennet Papağanı İçin Kafes Seçimi
Cennet papağanları parmak kadar boyları olmalarına rağman çok hiperaktive kuşlardır.Günlük mutlaka en az 1-1,5 saat evin içerisinde dolaşmalıdırlar.Eğer çıkarmazsanız bağırarak sizi ikna edeceklerdir.Onlar için1 saat aslında çok az.Buyüzden ona içerisinde az da olsa uçabileceği büyüklükte bir kafes almalısınız.60*40*50 boyutundaki bir kafes idealdir.Çok küçük kafeslerde cennet papağanları strese bağlı olarak tüğlerini yolabilir.*

* Bu küçük papağan türü için kafesinde herzaman 2-3 tane oyuncak bulunmalıdır.Oyuncak deyince akla ip yumağı gibi oyuncaklar gelebilmektedir ama ipler çözülürse kuşun yaralanmasına yol açabilir.

Cennet Papağanı Eğitimi
Cennet papağanı yavruysa eğitimin yarısı bitmiş demektir.Yani yavru kuşların eğitimi çok daha basit olmaktadır.Eğitimin kolay olması için bir çok papağanın kanatları kesiliyor.Bu cennetler için geçerli değil.Eğer evden kaçmasını istemiyorsanız olabilir fakat eğitim için gerekli olduğu düşüncesi yanlıştır.

* *Eğitim için kuşların üzerinde durmayı tercih ettiği (T-Tünek gibi) bir cisim gereklidir.

Hayvan perde yerine uzun bir çubuk seviyesinde olmayı tercih eder. Eğitime elden yem yedirmeyle başlayabilirsiniz.Daha sonra işaret parmağınızla kuşu tüneğin en uç noktasında sıkıştırarak ele gelmesini gağlayabilirsiniz.Ama unutmayın ki ele çıkar çıkmaz birtane yem tanesi verin.Kuş bunu ödül olarak görecektir.

* *Ve kuş artık sizi kendine daha yakın hisseder bazen omuzunuza çıkar,Bazen saçlarınızı karıştırır ve iyi bir dostunuz haline gelir
.
*Papağanınızı elinize aldığınızda acımasız delici ısırıklarla karşılaşabilirsiniz. Isırdığı an kesinlikle elinizi aniden çekmeyin, Eğer çekerseniz canınızın yandığını anlayıp bunu bir koz haline getirecektir.

* * * Beslenme*
Çoğu papağan türü gibi cennetlerde bitki tohumlarıyla beslerirler ama bunların arasında çekirdek kesinlikle olmamalıdır. Çekirdek çok yağlı olduğundan hayvanın karaciğerinde çok fazla yağ birikir ve hayvan bir müddet sonra hastalanıp ölür.

Cennetler için en iyi yem ak darıdır. Darı çeşitleri iinde 1. sırada bulunur ve diğerlerine göre daha besleyicidir.

Yemleri her zaman kapalı yem olarak alın.Fiyatlarının açık yeme göre iki katı olmasına aldanmayın.Zaten cennetiniz kapalı yemi yedikten sonra açık yemleri çok zor durumda kalmadan yemez.

UNUTMAYIN Kİ ORTALAMA ÖMRÜ 12-15 SENE OLAN CENNETİNİZ 20 SENE YAŞARSA KAPALI-KALİTELİ YEMLER SAYESİNDEDİR...*

* Üretimi
Cennet papağanı üretimi için iyi kuşlar seçilmelidir.Erkek cennetinize eş alırsınız,ilk başta öpüşürler bir süre sonra araları bozulabilir. Kavga ederler. Çoğu zaman kavgalar ölümcül olur.*

*Eğer daha önce yavru alınmış bir çift alırsanız hem çift tecrübeli olur. Hem de çıkacak yavru sayısı net olur.

Cennetler yavrulayacakları zaman banyo yapma eğilimindedirler. Hergün banyoluk takmak zor gelebilir ama onlara bu şansı verin. Kafesin tabanına ince kesilmiş gazeteler koyun. Onlar gazeteleri alıp ıslatırlar ve yuva yapmaya başlarlar.

Dişi yumurtladıktan sonra haftada bir yavruluğu kontrol edin kırılan yumurta vs. olabilir.*Yumurtalar 21-23 günün ardından birer gün aralıklarla çıkarlar.


Eğitim

Cennet papağanının eğitimi Cennet papağanı nasıl eğitilir
*****Cennet papağanı eğitimi sabır ve ilgi ister, eğitimden kasıt kendinize alıştırmanızdır. Onu korkutacak ani hareketlerden kaçınmalı, yanında yüksek ses ile konuşmamalı, uyurken rahatsız edip huzursuz etmemeli, istemediği besinleri yedirmeye zorlamamalı ve en önemlisi size alışması için aç bırakmamalısınız. Seslerinden sabah saatleri rahatsız olduğunuzda ise ötmesini engellemek için kafesin üzerini örtmek ki bu çok yapılır veya bağırarak susmasını sağlamak doğru değildir.

*****Papağanınızı almadan önce kafesini satın alıp, aksesuarların düzenini isteğinize göre ayarlayıp, kafesin devamlı duracağı yeri belirledikten sonra papağanı satın almalısınız. Petshop'tan kendi kefesinde aldığınız papağanı evinize getirirken ilk defa bulunduğu ve bulunacağı ortam onu korkutacak alışması daha uzun sürecektir. Oysaki küçük bir kutu içerisinde eve gelen papağan kafese konulduğunda rahatlayacak, kefesine alışma süresini kısalacaktır.

*****İlk günlerde fazla rahatsız etmemelisiniz, kafesin yerini değiştirmemeli, kafesin içerisine elinizi sokmamalısınız. Birkaç gün sonra ürkütmeden yaklaşarak konuşabilirsiniz, söylediklerinize öterek karılış verinceye kadar böyle devam edin.

*****Daha sonra elinizle beslemeyi deneyebilirsiniz, yemi görünce sizden korkmadan yem yemeye geliyorsa ilerleme vardır, yemi elinizden alıp uzaklaşmayıncaya kadar devam edin. Cennet papağanını ele alıştırma

*****Yem yemeye de alıştırdıktan sonra kafesin kapısını açık bırakın, meraklı oldukları için açılan kapı dikkatini çekecektir. Büyük ihtimalle bira bakındıktan sonra ilk uçuş denemesini yapmaya çalışacak ve başarılı olamayacaktır. Alışkın olmadıkları veya uzun süredir uçmadıkları için kontrollü uçamayıp duvara, tavana çarpabilirler. Bu yüzden odanın perdelerinin ve kapısının kapalı olmasına, odada sıkışacağı bir yer olmamasına dikkat etmelisiniz. Cennet papağanını salma

*****Bu sebepten dolayı kanat uçlarını kırparlar veya petshoplar'da kırpılmış olarak satılır papağanlar. Ama uzama süresi söylendiği gibi bir iki ay değildir, kanat uçları kesilmemelidir. Cennet papağanı kanat kesme kırpma

*****Papağanınız dışarıda vakit geçirdikten sonra acıktığında yem yemek için kafesine dönecektir, yakalamaya çalışırken onu korkutmamalısınız, en son ihtimalde bir bez ile onu yakalayarak kafese koyabilirsiniz.

*****Dışarıya da çıkmaya alıştıktan sonra sıra kendinize alıştırmaya geldi, eğer bezden çekinmiyorsa bez içerisinde elinize temas etmeden daha huzurlu olurlar. Kafes dışarısındayken bez yardımı ile papağanınızı alıp başını ve ensesini kaşıyarak ilk adımı atabilirsiniz. Eğer çok fazla titriyorsa fazla uzatmayın ama memnun ise sıkılıncaya kadar devam edin. Bu kaşınma seanslarını ürkeklik durumuna göre tekrarlayarak bir süre devam edin. Yeni cennet papağanı Cennet papağanı sesi

*****Kendisini sevdirmeye alıştıktan sonra kafes dışarısındayken sizden kaçmayacaktır ama elinizden yine korkabilir. Sakince elinizi uzatarak ensesini sevebilirsiniz, bundan sonrası elinize alıp mıncıklayıncaya kadar devam eder.

*****Eğitimin iki püf noktası cennet papağanı seçerken hareketli olupta insanlardan rahatsız olmayan kuşları seçmek, daha da kolayı ise 2 aylık yavru sahibi olmaktır. *****

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cennet, papağanları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cennet-ül Mualla - Cennet-ül Baki HANDSOME Dini Resimler 1 12 Şubat 2012 12:31
Mersin / Cennet Cehennem Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Astım Dilek Mağarası Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 11 Aralık 2011 20:11