IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Sağır Bir Köpekle Yaşam (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/559083-sagir-bir-kopekle-yasam.html)

Violent 28 Aralık 2013 19:03

Sağır Bir Köpekle Yaşam
 
Köpeğiniz doğuştan veya enfeksiyon hastalığı zehirlenme ve yaşlılıktan dolayı sağır olabilir. Bu tüm hayvan sahipleri için üzücü ve zor bir durumdur fakat biraz sabır, ilgi ve dikkatli bir eğitim sürecinden sonra sağır köpeğiniz diğer köpekler gibi mutlu ve uzun bir hayat yaşayabilir. İleri yaşlarda sağır olan köpeklerin eğitimi daha kolaydır çünkü bir çok şeyi zaten öğrenmişlerdir ( tuvalet eğitim, temel komutlar vb. ). Eğer köpeğiniz doğuştan sağırsa eğitim süreci biraz daha uzun olabilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dikkat Edilecek Hususlar:

1) En önemli nokta tutarlı bir iletişim yolu bulmaktır.Sağır köpeklerle iletişim kurabilmek için aynı insanların kullandığı gibi bir işaret diline ihtiyacınız olacaktır. Yapılan araştırmalar sağır köpeklerin 65 işareti öğrenebildiğini göstermektedir.Bu işaret dilini kendiniz yaratabilirsiniz. Önemli olan işaretleri hatırlamanız ve değiştirmemeniz. Mesela kurabiye için parmaklarınızla C harfi yapabilirsiniz. Köpeğinize kurabiye vermeden önce bu harfi gösterin sonra kurabiye verin.Göreceksiniz ki çok kısa sürede köpeğiniz bir çok işaretin ne anlama geldiğini öğrenecektir.

2) Sağır köpeğiniz gözleriyle ”görür”. Bu yüzden evde veya dışarıda, her zaman köpeğinizin görüş alanında olmaya özen gösterin.

3)Köpeğinizi yanınıza çağırmak için el feneri, lazer gibi ışık kaynaklarını kullanabilirsiniz.Işığı gördüğünde yanınıza gelen köpeğinizi her seferinde ödüllendirmeyi unutmayın.

4)Köpeğinizin size bakmasını istiyorsanız ayağınızı yere vurun .Köpeğiniz çıkan sesi duyamasa da vibrasyonu hissedecektir. Size baktığında onu okşayın ve ödüllendirin.

5) Köpeğinizin boynuna bir çan takın.Böylelikle siz onun nerede olduğunu anlayabilirsiniz.

6)Köpeğinizi çevresi kapalı alanlarda serbest bırakın. Eğer böyle bir bahçeniz yoksa asla serbest dolaşmasına izin vermeyin. Köpeğinizin serbest hareket edebilmesi için çok uzun tasmalar kullanabilirsiniz. (Flexi marka otomatik tasma gibi )

7)Her zaman çok emniyetli gövde tasmaları kullanın. Sağır köpekler için tasmadan kurtulmak çok tehlikeli olabilir. Aniden caddeye fırlayabilir veya kaybolabilir.Muhakkak isim ve adres künyesi olmalıdır. Künyeye köpeğin sağır olduğunu yazmanızda fayda vardır.

8)Yurtdışından sağır köpekler için özel üretilmiş vibrasyonlu ( uzaktan kumandalı ) boyun tasmaları alabilirsiniz. Bu tip tasmalar köpeğinizi yanınıza çağırmanız açısından size yardımcı olur.Vibrasyonlu tasmalar şok veren tasmalardan değildir; satın alırken yanlışlıklar yapmayın.

9)Dışarıdaysanız çevreye karşı çok dikkatli olun köpeğiniz başka hayvanları, arabaları ve çevresindeki tehlikeleri duyamaz.

Alintidir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net