IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2013, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağır Bir Köpekle Yaşam




Köpeğiniz doğuştan veya enfeksiyon hastalığı zehirlenme ve yaşlılıktan dolayı sağır olabilir. Bu tüm hayvan sahipleri için üzücü ve zor bir durumdur fakat biraz sabır, ilgi ve dikkatli bir eğitim sürecinden sonra sağır köpeğiniz diğer köpekler gibi mutlu ve uzun bir hayat yaşayabilir. İleri yaşlarda sağır olan köpeklerin eğitimi daha kolaydır çünkü bir çok şeyi zaten öğrenmişlerdir ( tuvalet eğitim, temel komutlar vb. ). Eğer köpeğiniz doğuştan sağırsa eğitim süreci biraz daha uzun olabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dikkat Edilecek Hususlar:

1) En önemli nokta tutarlı bir iletişim yolu bulmaktır.Sağır köpeklerle iletişim kurabilmek için aynı insanların kullandığı gibi bir işaret diline ihtiyacınız olacaktır. Yapılan araştırmalar sağır köpeklerin 65 işareti öğrenebildiğini göstermektedir.Bu işaret dilini kendiniz yaratabilirsiniz. Önemli olan işaretleri hatırlamanız ve değiştirmemeniz. Mesela kurabiye için parmaklarınızla C harfi yapabilirsiniz. Köpeğinize kurabiye vermeden önce bu harfi gösterin sonra kurabiye verin.Göreceksiniz ki çok kısa sürede köpeğiniz bir çok işaretin ne anlama geldiğini öğrenecektir.

2) Sağır köpeğiniz gözleriyle ”görür”. Bu yüzden evde veya dışarıda, her zaman köpeğinizin görüş alanında olmaya özen gösterin.

3)Köpeğinizi yanınıza çağırmak için el feneri, lazer gibi ışık kaynaklarını kullanabilirsiniz.Işığı gördüğünde yanınıza gelen köpeğinizi her seferinde ödüllendirmeyi unutmayın.

4)Köpeğinizin size bakmasını istiyorsanız ayağınızı yere vurun .Köpeğiniz çıkan sesi duyamasa da vibrasyonu hissedecektir. Size baktığında onu okşayın ve ödüllendirin.

5) Köpeğinizin boynuna bir çan takın.Böylelikle siz onun nerede olduğunu anlayabilirsiniz.

6)Köpeğinizi çevresi kapalı alanlarda serbest bırakın. Eğer böyle bir bahçeniz yoksa asla serbest dolaşmasına izin vermeyin. Köpeğinizin serbest hareket edebilmesi için çok uzun tasmalar kullanabilirsiniz. (Flexi marka otomatik tasma gibi )

7)Her zaman çok emniyetli gövde tasmaları kullanın. Sağır köpekler için tasmadan kurtulmak çok tehlikeli olabilir. Aniden caddeye fırlayabilir veya kaybolabilir.Muhakkak isim ve adres künyesi olmalıdır. Künyeye köpeğin sağır olduğunu yazmanızda fayda vardır.

8)Yurtdışından sağır köpekler için özel üretilmiş vibrasyonlu ( uzaktan kumandalı ) boyun tasmaları alabilirsiniz. Bu tip tasmalar köpeğinizi yanınıza çağırmanız açısından size yardımcı olur.Vibrasyonlu tasmalar şok veren tasmalardan değildir; satın alırken yanlışlıklar yapmayın.

9)Dışarıdaysanız çevreye karşı çok dikkatli olun köpeğiniz başka hayvanları, arabaları ve çevresindeki tehlikeleri duyamaz.

Alintidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, köpekle, sağır, yaŞam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çinliler Köpekle Besleniyor. Estela Esrarengiz Olaylar 0 03 Eylül 2013 15:25
İş adamı köpekle evlendi.. Düş Esrarengiz Olaylar 1 01 Şubat 2012 12:53
İş adamı köpekle evlendi Ay Esrarengiz Olaylar 9 23 Ocak 2012 20:26
“Acısız yaşam sevinçsiz; hüzünsüz yaşam neşesizdir.” AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 18:37