IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Kedilerin Vücut Dili - Kedilerin Hareketlerini Anlamak - Kedi Hareketleri (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/701157-kedilerin-vucut-dili-kedilerin-hareketlerini-anlamak-kedi-hareketleri.html)

SimHa 26 Ağustos 2015 17:18

Kedilerin Vücut Dili - Kedilerin Hareketlerini Anlamak - Kedi Hareketleri
 
Kedilerin Vücut Dili - Kedilerin Hareketlerini Anlamak - Kedi Hareketleri

Kedilerin farklı hareketleri ve çıkardıkları sesler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] belirli durumları anlatmak içindir. Örnek olarak gövdeyi ya da başı bir cisme sürtmek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kedinin alanını belirlemesidir. Eğer bir kedi yavrusu sevgiyle bacaklarınıza sürtünüyorsa aidiyet duygusu vurgulanmaktadır.

Kulakları kafasının arkasına doğru yamyassı yapışmış kedi yardım istemektedir.

Sırt üstü yatıp yerde bir o yana bir bu yana yuvarlanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] size karın tüylerini gösterip ilginizi çekmeye çalışan bir kedi "Sana karşı güvenim sonsuz" demektedir. Yine de temkinli davranın; karın bölgesi kedilerin en duyarlı oldukları bölgeleridir. Bir tokat ya da pençe yiyebilirsiniz.

Büyümüş göz bebekleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerilmiş bacaklar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elektrik çarpmış gibi titreyen kuyruk ve kamburlaşmış bir sırt[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tek bir anlama gelir: "Olduğun yerde kal yoksa saldırırım!"

Guruldama "Mımm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu harika bir duygu" ya da "Sen benim en çok sevdiğim insansın"[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] anl***** gelir. Ancak kedilerin bazen ağrı ya da sızı nedeniyle de guruldadıkları bilinir.

Annelerin yavrularını toparlamak için neşeli bir tonda çıkardıkları minik ses[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aynı zamanda erişkin kedilerin sahiplerine merhaba" demelerinin bir işaretidir.

Çenenin titremesiyle birlikte gelen kesintili miyavlama; kedinizin av üs¬tünde olduğunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Ah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] işte öğle yemeğim beni bekliyor" diye keyiflendiğini belirten bir tonlamalıdır.

Kaynak: Najla Kurdoğlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sema Öğünlü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Kedi bakımı ve Sağlığı"[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1993


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net