IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Evcil Yılanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/761269-evcil-yilanlar.html)

No1 27 Ekim 2016 13:52

Evcil Yılanlar
 
Evcil yılanlar
Yılanlar bazıları gibi evcil bir hayvan olmamalarına rağmen çok nadir bile olsa, insanlar tarafından beslenmektedir. Doğal hayatından koparılarak, evlerde beslenen yılanlar yapıları gereği, ortama dayanamayarak doğada yaşayan cinslerine göre, çok çabuk ölmektedirler. Bu yüzden birçok ülkede evlerde beslenmesi yasaktır.

İnsanların yılan beslemelerinin nedeni, genelde gösteri amaçlıdır. Hindistan'da büyük caddelerin hemen hepsinde, insanlar tarafından beslenerek dans ettirilen yılanlara çok sık rastlanmaktadır. Evde yılan besleme konusunda Hindistan birinci sırada yer almaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hindistan'ın ardından doğal hayatla iç içe yaşayan boa ve piton yılanlarının her çeşidinin görüldüğü Afrika ülkeleri gelmektedir. Afrika'nın bazı kabilelerinde yaşayan insanlar ve Hindistan'da yaşayan insanlar, diğer ülkelerdeki insanlar gibi yılan gördüklerinde herhangi bir korkuya kapılmazlar. Zararlı ve zehirli yılanları birçok insan ayırt edebilmektedir. Kısacası yılan o ortama alışık olanlar için kedi, köpek gibi varlığına alışılmış hayvanlardır.

Bizim ülkemizde evcil yılan olarak Albio ve burma türü pitonlar azda olsa bazı kimseler tarafından beslenmektedir. Bu yılanların boyları bazen 5 metreye kadar uzayabilmektedir. Süt yılanı, mısır yılanı, ve gardener Türkiye'de beslenen diğer yılan çeşitleri arasında yer almaktadır.

Evcil yılanlar nasıl beslenir?

Boa yılanları ve pitonlar genelde canlı yem yerler. Bu canlı hayvanlar, Tavşan, Güvercin diğer bazı küçük kuş türleri, Kertenkele, Hamstır. Beyaz Fare ve diğer bazı kümes hayvanlarıdır. Bazı evcil yılanları ise süt ve balıkla beslemekte mümkündür.


Alıntı.

Dream 27 Ekim 2016 14:17

Cevap: Evcil Yılanlar
 
yılan yılandır evcili mi olur ya ;s8 ;S ;s8

PauL 27 Ekim 2016 14:20

Cevap: Evcil Yılanlar
 
2 Ayaklı yılanlardan bahsediliyor sanırım :)

Feronia 27 Ekim 2016 14:28

Cevap: Evcil Yılanlar
 
Dimi.. Insan korkar


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net