IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Muhabbet Kuşlarında Üreme ve Yavru Bakımı. (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/844163-muhabbet-kuslarinda-ureme-ve-yavru-bakimi.html)

Risque 17 Kasım 2019 11:18

Muhabbet Kuşlarında Üreme ve Yavru Bakımı.
 
Kafeslerin en renkli ve en sevimli kuşlarından olan muhabbet kuşlarında üreme ve yavru bakımı hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Muhabbet kuşları kafeslere uyum sağlamış ve üretimleri kolay olan kuşlardır. Çok uzun yıllardır insanlar ile birlikte yaşayan bu kuşlar doğru bakım ile yıl içerisinde çok sayıda yavru verebilir. Yavruların ilk aşamadaki bakımları da yine anne ve baba kuşlar tarafından yapıldığından kolaydır. Bir muhabbet kuşu yıl içerisinde 4-5 kez kuluçka yapabilir. Çoğunlukla kuluçkadan sonra yavruları büyüten anne ve baba kuş; yavruların yuvadan ayrılması ile beraber yeni kuluçkayı yaparlar. Fakat bu konuda dikkatli olmak gerekir. Üst üste kuluçka yapan kuşlar yorgun düşebilir.

Erişkinlik ve Çiftleşme
Erkek muhabbet kuşları ortalama 5-6 ayda, dişi muhabbet kuşları ise ortalama 8-10 ayda erişkinliğe ulaşırlar. Fakat bu yaşlardan sonra kuşların gelişimini olumsuz etkilememek için bir süre daha beklemek daha doğru olacaktır. Bu nedenler erkek muhabbet kuşlarında 10-12 aydan, dişi muhabbet kuşlarında ise 16-18 aydan sonra üretime başlanmalıdır.

Muhabbet kuşları eş seçimi anlamında seçici kuşlardır. Erkek muhabbet kuşlarında çok fazla sorun yaşanmasa da; dişilerde sorunlar yaşanabilmektedir. Erkek ile dişi kuşları bir araya ilk koyduğunuzda dişi kuşunuzun kızışma döneminde olması bir avantaj sağlayacaktır. Yine erkek ve dişi kuşların birbirine yakın yaşlarda olması da avantaj sağlamaktadır. Bir süre sonra dişi ve erkek muhabbet kuşunun hareketlerinden iyi birer çift olup olmadıklarını anlayabilirsiniz.

L_ 18 Kasım 2019 12:24

Cevap: Muhabbet Kuşlarında Üreme ve Yavru Bakımı.
 
Herkes yapmamalı bence iyi eğitim almak lazım sonuçta can tasıyorlar


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net