IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Kedinin Doğum Yapacağı Nasıl Anlaşılır.? (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/845195-kedinin-dogum-yapacagi-nasil-anlasilir.html)

Risque 26 Kasım 2019 10:51

Kedinin Doğum Yapacağı Nasıl Anlaşılır.?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamilelik süresi 57- 67 gün arası olan kedilerin çoğunlukla hamilelik dönemi ortalama 63 gün sürer. Genellikle anne kediler, yardıma ihtiyaç duymadan sorunsuz bir şekilde doğum yaparlar. Hamileliğin ilk belirtileri üçüncü veya dördüncü haftada görülmeye başlar.

Hamileliğin 22. gününden itibaren meme uçları koyulaşmaya ve belli olmaya başlar. Doğumun son günlerinde meme uçları iyice büyür. Hafifçe dokunulduğu zaman uçlarından sızan süt görülebilir.
Kedilerin hamilelik döneminde iştahları belirgin bir şekilde artar. Tıpkı insanlar gibi kusma ve bulantı problemleri yaşayabilirler.
Hamile bir kedinin vücut ağırlığı arttığı için hareketleri de önemli ölçüde yavaşlayacaktır ve çok çabuk yorulacaktır.
Karnı iyice gerilir, taşıdığı yavru sayısına bağlı olarak da oldukça büyür.
Evde beslenen kediler, doğum zamanı yaklaştıkça daha sevecen ve sokulgan olurlar.
Hamileliğin son haftalarında kedi yavrularını doğurabileceği uygun bir yer arar. Doğum için rahatsız edilmeyeceği sessiz, güvenli ve hava akımı olmayan ıssız bir köşeyi seçer. Seçtiği yeri gün içinde sık sık ziyaret ederek ve orada yatarak belli eder. Hamile kedi, doğumun yaklaştığını hissettiği zaman doğurmak için seçtiği yere giderek burayı telaşlı bir şekilde eşeleyebilir.
Doğuma birkaç gün kala kedilerin vücut ısısında ufak değişiklikler olsa da, doğum öncesi vücut ısıları yaklaşık 36,5 dereceye kadar düşer ve son 24 saat içerisinde de sabit kalır.
Doğum yaklaştığında kedide huzursuzluk, iştahsızlık ile gizlenme isteği görülür. Sancılı hali iyice belirginleşir.
Birçok kedi doğuma 12- 24 saat kala kendisini doğum için hazırlar. Kediler genellikle doğumdan saatler önce yemek yemeyi bırakır. Doğurma vakti yaklaştığında kedinin nefes alış verişi hızlanır. Önce uzun aralıklarla, sonra giderek sıklaşan kasılmalar yaşar. Bu sırada doğuma bir ya da iki saat kala kedinin vajinasından bir miktar sıvı akar. Bu durum, doğumun başlayacağının en belirgin göstergesidir. Kedi devamlı olarak karnından aşağıya doğru kendisini yalar. Art arda birkaç kez dışkılayabilir. Eğer kedi gözle görülür bir şekilde ıkınmaya başladıysa artık doğum başlamıştır. Gözleri kapalı doğar. 15. günden itibaren tam olarak her şeyi görüp duyabilirler. ( ALıntı )

ZaLim 26 Kasım 2019 11:00

Cevap: Kedinin Doğum Yapacağı Nasıl Anlaşılır.?
 
vallahi benimki son 2 gun kucagimdan ayrilmazdi ozellikle sicagi isterdi elektirik sobasi yakar onune battaniye koyardim gelir otururdu karsisina, benden yardim istedigini gozlerinden anlardim. Sonra bir gun kucagimda iken aniden yere atladi ve su akitti hemen ona guzel bir yer yaptim koydum bi koseye 10 dakika sonra bi baktimki doguruyor orada


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net