IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Risque

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2019, 14:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur.?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Muhabbet Kuşları Hakkında

Kuş türleri arasında konuşabilen, ev ortamına ve insanlara çabuk uyum sağlayabilen ve en hareketli kuş türlerinden biri de muhabbet kuşlarıdır. Çoğu muhabbet kuşu sahibi, kuşlarının konuşmasını ve bazı kelimeleri telaffuz etmesini arzu etmektedir. Bu sebeple muhabbet kuşlarını konuşturma için oldukça emek ve zaman harcarlar.




Muhabbet Kuşlarının Ömrü Kaç Yıl

Muhabbet kuşları ortalama 7 ile 8 yıl ömürleri olan canlılardır. Bu ömürleri beslenme ve bakım süreçlerine göre değişebilmektedir. İyi bakılmış bir muhabbet kuşu daha uzun süre yaşayabilmektedir, bu nedenle muhabbet kuşlarının beslenme ve bakımı oldukça önemlidir. Eğer yavru bir muhabbet kuşu sahiplendiyseniz, ilk olarak iyi kalitede kabuklu yemler vermek yavru muhabbet kuşunun gelişimi için son derece önemlidir. Muhabbet kuşlarının genel olarak kanatlarının parlak, tüylerinin kabarık olmayan ve sürekli hareket eden evcil hayvanlar olmaları gerekmektedir. Aksi durumlarda muhabbet kuşunuzun sağlıklı olduğu söylemek doğru olmaz.


Muhabbet Nasıl Konuşturulur


Muhabbet kuşunu konuşturmak isteyenlerin bu isteklerine oldukça zaman ve emek ayırması gerekmektedir. Sürekli olarak muhabbet kuşunuzla konuşmalısınız, özellikle söylemesi istediğiniz kelimeleri sürekli tekrar etmelisiniz. Muhabbet kuşları son derece hızlı bir şekilde tekrar etmeyi öğrenen evcil kuşlar arasında yer alır. Çıkardığınız sesleri dikkatle dinleyen muhabbet kuşları zaman içerisinde bu sesleri tekrar etmeye başlayacaktır. Öte yandan bu eğitim sürecini kolaylaştırmak adına sesinizi telefona veya başka bir ses kaydediciye kaydedebilir işinizi kolaylaştırabilirsiniz.Muhabbet Kuşu Konuşturma


Muhabbet kuşu besleyen herkes kuşunun konuşmasını arzu eder. Ancak muhabbet kuşunun konuşması tamamen size bağlıdır diyebiliriz. Öncellikle erkek muhabbet kuşlarının, dişi muhabbet kuşlarına göre konuşma şansı daha yüksek ve daha hızlıdır. Dişi muhabbet kuşları 2 elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime ezberleme kapasitesine sahipken, erkek muhabbet kuşlarında bu kapasite 10 katına kadar çıkmaktadır.



Muhabbet kuşu yavruları doğduktan 1 ay sonra muhabbet kuşu yemi yemeye başlarlar. Yeni doğmuş bir muhabbet kuşunu eğitmek daha kolaydır. Dolayısıyla henüz bir muhabbet kuşu sahiplenmediyseniz yavru bir muhabbet kuşu sahiplenmek bu konuda daha avantajlı olacaktır. Muhabbet kuşunuzu eğitirken, kuş kafesinde ayna, top vb. kuş oyuncaklarını bulundurmayınız. Böylelikle dikkatleri dağılmayacak, size odaklanacaklardır. Kuşunuzun yanına bir muhabbet kuşu daha alırsanız aynı şekilde dikkati dağılacaktır ve konuşma şansı daha düşük olacaktır. Eğer yeni bir kuş alma planınız varsa bu planı ileri bir tarihe erteleyebilirsiniz. Muhabbet kuşları yapıları gereği içinde p,ç,t,k,ş harfleri geçen kelimeleri daha kolay telaffuz edebilmektedirler. Dolayısıyla söyletmek istediğiniz kelimeleri seçerken bu harflerin olduğu kelimeleri söyletmek sizin için de daha kolay olacaktır. Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır. ( ALıntı )

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evcil hayvanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhabbet kuşu ısırması nasıl önlenir. ? Risque Evcil Hayvanlar 1 27 Kasım 2019 13:04
Muhabbet kuşu nasıl çiftleşir. Risque Hayvanlar Alemi 4 20 Kasım 2019 19:07
Muhabbet Kuşu Hakkında Ulker Evcil Hayvanlar 0 02 Kasım 2019 20:44
Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur? Amelia Evcil Hayvanlar 1 17 Mayıs 2014 03:07
muhabbet kuşu sahibine nasıl alışır Zen Hayvanlar Alemi 0 09 Mart 2013 10:43