IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Güvercin Nasıl Beslenir. (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/846861-guvercin-nasil-beslenir.html)

Risque 06 Aralık 2019 11:30

Güvercin Nasıl Beslenir.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güvercin Nasıl Beslenir?

Meraklısı için asla tarif edilemez bir keyif olan güvercin beslemek tabiri caizse tam manasıyla bir sanattır. Öyle ki, güvercinlerin hassas ve bir o kadar da özen isteyen bakımları, güvercin sahiplerini de hassas ve özenli bir sürece sokarak kendince disipline eder. Karşılığında da, sağlıklı, eğitimli ve pırıl pırıl tüyleri ile uçuşan güvercinler, güzelliklerini armağan eder sahibine.

Güvercin besleme süreci, basit olduğu kadar özen de ister. Ancak çok da zor olduğunu söyleyemeyiz bu sürecin. Burada, mümkün olduğunca taze besinler tercih etmek ve ödül mahiyetinde belli oranlarda yeşil sebzeleri beslenme sürecine eklemek önemlidir. Yine profesyonel olarak üretilmiş olan güvercinlere özel yemler de, güvercin beslerken tercih edilebilir.

Güvercinler için Doğru Öğün Nedir?

Güvercinleri doğru ve sağlıklı beslemek için, yemleme öğünlerine dikkat etmek gerekir. Zira, örneğin fazla beslendiğinde, gereğinden fazla yağlanıp, çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilmekteler. Bu nedenle, sabah ve akşamüstü olacak şekilde günde iki defa ve her bir güvercine iki yemek kaşığı denk gelecek şekilde yem vermek yeterli ve kararında olacaktır.Güvercinler Neler Yiyebilir?

Eğer özenli bir şekilde güvercin ya da güvercinlerinizi beslemek istiyorsanız, güvercinler için özel olarak hazırlanan yem karışımlarını tercih edebilirsiniz. Yüksek kaliteli bir güvercin yemi tercih ederken, yemin aspir içerdiğine dikkat edilmesi gerekir. Yemin aspir oranını, içeriğindeki istiridye kabuğu parçacıklarının bolluğundan anlamak mümkündür. Pet Shop’lardan ve yem satan yerlerden kolaylıkla bulunabilecek bu yemler, güvercinlerin yeterli beslenmelerini sağlarken, multivitamin ve mineral takviyeleri ile bağışıklık sistemlerini de kuvvetlendirmektedir.

Yemlerin yanında, güvercinlere çeşitli sebzeler de düzenli olarak, haftada üç ya da dört defa yedirilebilir. Karahindibanın yeşillikleri, lahana, bezelye, karnabahar, marul, ıspanak, biber, brokoli ve havuç, güvercinlerin severek yiyecekleri ve onlar için çok faydalı olan sebzeler arasındadır. Bu sebzeler arasından özellikle sert olanlarını ince ince rendeleyerek, güvercinlerin rahat rahat yemelerini ve yemekten keyif almalarını sağlayabilirsiniz.

Güvercinlerin gündelik öğünlerinin yanında, genel sağlık durumlarını iyileştirmek, bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek ve sağlıklı yumurtlamalarını desteklemek adına, kalsiyum glukonat maddesi ile besin takviyelemeleri oldukça önem taşımaktadır. Kalsiyum glukonat, haftada iki defa bir galon suya (1 Galon= 3,78541178 litre) bir yemek kaşığı karıştırılarak güvercinlere içirilmelidir. ( ALıntı )

L_ 06 Aralık 2019 11:31

Cevap: Güvercin Nasıl Beslenir.
 
Yemi at yesin . Böyle beslenir :$

ZaLim 06 Aralık 2019 11:37

Cevap: Güvercin Nasıl Beslenir.
 
babamin 200 taneye yakin var cogu isimli 15 yasindan beri besliyor

AntepLi 06 Aralık 2019 11:45

Cevap: Güvercin Nasıl Beslenir.
 
Sonu hayırla bitmeyen bir hastalık..

ZaLim 06 Aralık 2019 11:46

Cevap: Güvercin Nasıl Beslenir.
 
Alıntı:

Risque Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042203189)
Baya bi hastasıda var @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ama beslemesi kolay bi kuş.

babam agziyla acayip bi ses cikariyor hepsi babamin etrafinda toplaniyordu, ucurdugu zaman islik calinca hepsi yere inerdi.. Cok pis bagimlilik yapiyor..

Risque 06 Aralık 2019 11:49

Cevap: Güvercin Nasıl Beslenir.
 
Alıntı:

ZaLim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042203196)
babam agziyla acayip bi ses cikariyor hepsi babamin etrafinda toplaniyordu, ucurdugu zaman islik calinca hepsi yere inerdi.. Cok pis bagimlilik yapiyor..

Baya bi alışmışlar babana baya ilgilenmiş eminim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net