IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Evcil Hayvanlar (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/)
-   -   Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.? (https://www.ircforumlari.net/evcil-hayvanlar/851098-muhabbet-kusu-nasil-beslenir.html)

Risque 03 Ocak 2020 11:15

Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuş beslemek isteyenlerin tercih edebileceği özellikle ezberleme özelliği olan muhabbet kuşu beslenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İyi beslenen kuşlar daha sağlıklı ve mutlu olacağından bu konuda iyi şekilde beslenmesi için doğru tercihlerin yapılması gerekir. Kuşlar için beslenmek özellikle onların daha sağlıklı olması ve bu sayede de hareketli olmasını sağlamaktadır.

Muhabbet kuşlarının en sık tükettiği yem seçeneği tohumlar olduğundan buna uygun şekilde beslenmesini sağlamak gerekir. Kuşların ihtiyaç duyduğu besinlerin alınabilmesi için özellikle kuşyemi önemlidir. Kafes içerisinde yaşayan kuşlar için yem seçimi daha iyi beslenmesini ve yeterli oranda besin değerine sahip olmasını sağladığından dikkat edilmesi önemlidir.

Muhabbet Kuş Yemi

Farklı renklerde ve cinsiyette evinizde kafes içerisinde baktığınız muhabbet kuşu besleme konusunda kuşyemlerini tercih etmeniz kuşunuzun uzun yıllar boyunca sağlıkla yaşaması için yeterli olacaktır. Bu şekilde istediğiniz yemler ile kuşunuzu besleyerek daha sağlıklı şekilde yaşamını sürdürmesini sağlayabilirsiniz. Yem alırken özellikle bilinen markaların tercih edilmesi de önemli bir noktadır.

Yemlerin yanı sıra akdarı veya sarı darı oranları da tercih edilerek bu şekilde beslenmesi konusunda daha kaliteli seçimler yapılırken yalnızca kuşyemi ile de beslenen kuşlar sağlıklı olabilirler. Ancak piyasada bulunan kaliteli markaların tercih edilmesi bu noktada oldukça önemlidir. Bu nedenle bilindik markalara yönelerek kuşlarınızın daha iyi beslenmesini sağlayabilirsiniz..Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Yemler

Muhabbet kuşlarının sevdiği yemler arasında dal darı ilk sırada yer almaktadır. Kuşunuzu beslerken yarın dal darı ile beslemeniz onun sevdiği seçenekler ile beslenmesini sağlayacaktır. Meyve ve sebzelerde muhabbet kuşu beslenmesi konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle günlük olarak verilmesi gereken besin değerleri arasında yer almaktadır.

Islatılmış olan tahıllarda beslenme konusunda tercih edeceğiniz seçenekler arasında yer almaktadır. Bu nedenle buğday, pirinç, yulaf gibi farklı tahılları ıslatarak kuşlarınızın bu şekilde daha etkili şekilde beslenmesine takviye de bulunabilirsiniz. Kuşunuzun yeterli besin değerini almadığında onun için hafta da bir mama ile beslemeniz bu konuda etkili bir beslenme şekli için önemlidir. ( ALıntı )

Risque 03 Ocak 2020 16:18

Cevap: Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.?
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilgileri dikkate al :gulucuk:

vioLeta 03 Ocak 2020 17:55

Cevap: Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.?
 
Ahaha
Gerekli bilgileri dün @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] den aldım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Risque 03 Ocak 2020 18:11

Cevap: Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.?
 
Alıntı:

vioLeta Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042224118)
Ahaha
Gerekli bilgileri dün @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] den aldım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sevindim:gulucuk:

tugbu 03 Ocak 2020 18:38

Cevap: Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.?
 
Bir ara sultan papagani aldik ,kuş gitti ici su dolu mutfak lavabosuna girdi ondan sonra 1 hafta yasadi vefat etti. O Gunden buyana evcil hayvan edinmedim.

Risque 04 Ocak 2020 08:05

Cevap: Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir.?
 
Kedi beslemeyi dene o zaman :gulucuk:


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net