IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Risque
  • 1 Post By IRCMasteR

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2023, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhabbet Kuşu Konuşturma Eğitimi Nasıl Yapılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Muhabbet kuşu konuşturmak hepimizin eve muhabbet kuşu alma sebeplerimizin başında gelir. Konuşturmak için öncelikle dikkat etmemiz gereken en önemli husus yavru bir muhabbet kuşuna sahip olmaktır. Bu yavru muhabbet kuşu erkek olması hem daha fazla kelime konuşması hemde daha çabuk konuşması için bize daha fazla yardımcı olacaktır. Dişi muhabbet kuşları konuşma yeteneği çok fazla yoktur ve çok kelime konuşmaz ve biraz daha zorludur.

Muhabbet kuşumuzu aldık bize alışması güvenmesi için ona bir ay kadar zaman verin size alışsın güvensin sonra konuşma işlemine başlayabiliriz. Öncelikle Size alışan kuşunuzun Tek olması önemlidir eğer iki adet eş kuş varsa size olan ilgisi azalır ve dikkatini yanındaki kuşa verir buda konuşmamasına sebep olur.

Muhabbet Kuşu Konuşturma

Muhabbet kuşunuzu alıştırma aşamasında kafes içerisinde dikkat dağıtıcı kendisini oyalayacak oyuncak bırakmamak gerekir bu ilginin sizde olmasını sağlar. Eğitim başlangıcında bir kelime seçin bu kelime genellikle ilk kelimesi olacağı için ismi ile başlayabilirsiniz biz genelde babacık çapkın cicikuş gibi başlarız 🙂 Onunla ilgilenip sürekli söylemesini istediğiniz kelimeyi tekrar edin ve dikkatinin sizde olduğundan emin olun onunla oynayarak sürekli tekrarlar ona kelimeyi öğretecektir.


Muhabbet Kuşu konuştururken elinize alışmasını’da sağlamanız gerekir bunun için kafes içerisinde antremanlar yapınız kafeste elinizin üzerine gelmesini sağlamalısınız bunu sevdiği yiyecekler ile yapabilirsiniz ani hareketlerden kaçının ve bunu yaparken’de öğretmek istediğiniz kelimeyi söylemeye devam edin. Kafes içerisinde elinize alıştıktan sonra onu incitmeden seviniz ve kafes içerisinde onunla oyun oynayın. Muhabbet Kuşu konuşturma işlemi tamamlanmıştır şu aşamalara kadar ve elini’zede alışmıştır şimdi farklı kelimelere geçiş yaparak kelime dağarcığını genişletebilirsiniz. Muhabbet kuşu konuşturma kaseti yaparak denemedim hiç ama kelimeleri açıp dinleterek olumlu sonuç alabilirsiniz. çok net konuşan muhabbet kuşu sesi için kendinizin tekrarlamasında ve anlaşılabilir tekrarlar çok önemlidir.

Evet yazımızın sonuna geldik muhabbet kuşunun konuşması için bunları yapmanız ve sabır ve sevgi ile kuşa yaklaşmanız yeterli olacaktır.

Muhabbet kuşu konuşturma egzersizleri

Muhabbet kuşu konuşturmak için egzersizler yapması gerekir bu egzersizler kuşun konuşması için gerekli kelimelerin tekrarlanması ile yapılır. Örnek bir egzerisz verevek olursak Muhabbet Kuşumuzun Babacık demesi için yapılması gereken sık sık yanında bu ses ile konuşmak ve bu sesle konuştuktan sonra çok sevdiği bir yiyecek ile onu ödüllendirmek bu konuşması için onu yönlendirmek gibi olacaktır.

Bu Konuşma egzersizleri Aşkım, Cafer, fıstık, Babacık yada tuttuğunuz takım isminiz şeklinde öğrendikçe değiştirilip farklı kelimeler öğretilebilir.

Muhabbet Kuşu konuşturma sesi yada Kasetini kendi sesinizi kayıt yapıp kuşa dinleterek oluşturabilirsiniz. Telefonunuza Muhabbet Kuşu Sesi için Aşkım, Aşkım diye kayıt yapın daha sonra bu sesi kuşunuza sık sık dinletip onu ödüllendirin kısa sürede alışacak ve konuşacaktır.

( ALıntı )

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2023, 14:42   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Muhabbet Kuşu Konuşturma Eğitimi Nasıl Yapılır?




Bizi bu denli bilgilendirdiğiniz çok çok teşekkür ediyorum

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur.? Risque Evcil Hayvanlar 0 28 Kasım 2019 14:59
Muhabbet Kuşu Konuşturma Ulker Evcil Hayvanlar 3 02 Kasım 2019 20:49
Muhabbet Kuşu Konuşturma Teknikleri Zen Hayvanlar Alemi 0 24 Aralık 2012 17:07
Muhabbet Kuşu Bakımı ve Eğitimi Zen Hayvanlar Alemi 0 02 Mart 2012 19:11
Muhabbet Kuşu Eğitimi Ezgi Hayvanlar Alemi 0 07 Kasım 2011 17:33