IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2016, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerenler




Kedilerin beslenme biçimi sağlık ve gelişimleri açısından önem taşır. İşte bu nedenle kedinin mama seçiminde ayrı bir özen gösterilmelidir. Kedi maması seçiminde dikkat edilmesi gereken bir dizi madde vardır. Peki, kedimiz için doğru mamayı nasıl seçeriz?


Mama seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk madde kedimizin yaşıdır. Genç kediler için protein ve yağ açısından daha zengin mamalar tercih edilirken, yaşı olan kediler için yine protein yönünden zengin ancak yağ oranı düşük mamalar satın alınmalıdır. Kediler için 8-10 yaş sınır yaş olarak kabul edilir. Bu yaş dilimine gelen kedilerin mama seçimine veteriner ile birlikte karar verilmesi önemlidir. Her kedi içinde bulunduğu yaş döneminde diğer yaşıtları ile aynı davranışları sergilemezler. Bu nedenle kedinin yaşının yanı sıra fiziksel ve ****olojik özellikleri de dikkate alınmalıdır.


Kedimizin yaşından sonra ikinci kriterimiz kedimizin kilosudur. Aşırı kilolu ya da aşırı zayıf kedilerin beslenmesinde kilo faktörü göz önüne alınarak mama seçilmelidir.


Günümüzde mama sektörü öylesine gelişti ki hemen her kedi ırkına ya da cinsine özel mama üretiliyor. Aşırı uzun tüylü kediler için tüylerin sindirim sistemi ile atılımını sağlayan mamalar tercih edilmelidir.


Kediler için mama seçiminde bir diğer kriter ise kedinizin cinsiyetidir. Erkek kediler ve dişi kediler arasındaki ****olojik farklar gözetilerek mama tercihi yapılmalıdır. Ayrıca kedinizin kısırlaştırılmış olup olmaması da mama seçiminde gözetilmelidir.


Kedi mamaları protein, yağ ve liflerden oluşur. Kedilerin beslenmesinde bu üç besin maddesinin alımı doğru bir dengede kurulmalıdır. Kedilerin beslenmesinde kuru ve yaş mama tercih edilmelidir. Mümkün olduğunca ev yemekleri ile beslememek önemlidir. Kuru mama kadar yaş mama tüketiminin de sağlanması kedinin beslenmesinde önemli rol oynar. Kuru mama olarak R.C. Fit 32 Kedi Maması öneririm. Hem sizin için pratiktir hem de kedinizin sağlığı ve tüyleri için gayet iyidir. ( tikokupon kullanarak internetten sipariş verebilirsiniz. Böylece alışverişiniz daha ucuza gelir ).


Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da kedinizi tek tıp gıda ile beslememektir. Bir seferinde balıklı mama tercih edilmiş ise diğerinde tavuklu mama tercih edilebilir. Her içerik değişiminde mamanın içeriğinde bulunan protein, vitaminler de farklılık gösterir bu da kedinin bağışıklık sistemi üzerine olumlu etki eder. Ayrıca kedinizin her seferinde farklı bir tat almasını sağlar.



aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kedi maması alırken dikkat edilmesi gerenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Et Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, İyi Et Nasıl Seçilir? Violent Yemek Tarifleri 0 20 Kasım 2013 14:19
LCD ve Plazma Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Temmuz 2013 18:34
Allık fırçası alırken dikkat edilmesi gerekenler Violent Makyajın Püf Noktaları 0 19 Mayıs 2013 12:36
Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar CeSaRCripS Bilgisayar Donanımı 0 07 Nisan 2013 09:22
Alyans ölçüsü alırken dikkat edilmesi gerekenler Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Nisan 2010 15:14