IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2014, 13:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cavalier King Charles Spaniel Irkının Özellikleri




Cavalier King Charles Spaniel, kucak köpeği olarak sınıflandırılabilecek bir ırktır. 2000 yılından beri (özellikle İngiltere ve Türkiye'de) popülerlikleri git gide artmakta ve her geçen gün daha çok aileye katılmaktadırlar. Spaniel ailesinin küçük boylu bir üyesidirler. Yumuşak, pürüzsüz bir kürke sahiptirler ve kuyrukları da genellikle düzdür. Irkın standart özelliği olarak renkleri; üç renkli (siyah / beyaz / bronz-kahve), siyah ve bronz-kahve, kahverengi-beyaz ve kızıl olarak 4'e ayrılır.

Her ırkın olduğu gibi Cavalier King Charles'ın da bazı hastalıklara yatkınlığı vardır. Bunlardan en sık rastlananı; ikili kapakçık hastalığıdır ve bu hastalık kalp yetmezliğine neden olur. Birçok Calavier'in hayatlarının bir aşamasında bu hastalığı yaşadığı ve ırkın genel ölüm sebebinin bu olduğu gözlemlenmiştir.

Irk davranış özellikleri nelerdir?

Bu ırk genelde son derece dost canlısıdır, oyuncudur, çok sabırlıdır ve sahibini mutlu etmekten hoşlanır. Ayrıca çocuklarla ve diğer köpeklerle de iyi anlaşırlar. Üstelik, kendilerinden büyük boy köpeklere karşı da korkuyla karışık bir saldırganlıkları yoktur. Tam tersine, büyük köpeklerle de sosyalleşmekten çekinmezler. Her ortama kolayca uyum sağlayabilirler. Apartman ya da küçük evlerde bakmak için uygundurlar. Her yaştan insanla iletişim kurabilir (bebek, çocuk, yetişkin ve yaşlı) ve herkese göre davranabilirler. Cavalierler doğal olarak oyuncu ve meraklıdırlar ama aynı zamanda kucağa alınıp, sarılınmasından ve kucakta oturmaktan da çok keyif alırlar.
Bu aktif ve sportif köpekler hareket halinde olan şeyleri kovalama içgüdüsüne sahiptirler. Bu zaman zaman bir araba da olabilir. Bu nedenle kalabalık caddelerde ve yol kenarlarında köpeğinizden gözünüzü ayırmamanızda fayda var. Ayrıca düzenli yürüyüşlerle enerjisini atmasının da önemini göz ardı etmemelisiniz. Enerjisini atan bir köpek, daha mutlu, daha huzurlu ve daha uyumlu olacaktır.
Dost canlısı olmaları sebebiyle, bu ırkı, koruma köpeği olarak almamanızı öneririz. Çünkü, büyük bir ihtimalle, evinize giren yabancılara gösterdiği sevgiyi, gece gizlice giren insanlara da gösterebilir. Avcı içgüdüleri olmasına rağmen, doğru tanıştırıldıklarında, hamster ve tavşan gibi küçük hayvanlarla da gayet iyi geçinebilirler.

Sağlık

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Cavalierler'in en büyük ırk hastalığı kalp problemleridir. Bunun dışında, omuriliğin su toplaması, gelişimsel kalça çıkığı, dizkapağı çıkığı, göz problemleri (görme problemleri) ve kulak problemleri (duyma problemleri) de bu ırkın başına gelebilecek hastalıklardandır. Katarakt ve retinal displazi gözle ilgili yaşanabilecek problemleridir. Ayrıca göz kuruluğuna da Cavalierler'de sık rastlanır. Göz kuruluğu, köpeğin göz yaşı kanalında oluşan bir problemdir ve düzgün bir şekilde tedav edildiği sürece iyileşir. Eğer tedavi edilmezse, körlüğe neden olabilir.
Bu hastalıkları okumak canınızı sıkmasın. Bu, ırkın genel olarak yaşadığı sağlık sıkıntıları, illa sizin küçük dostunuzun başına gelecek bir durum değildir. Düzenli veteriner ziyareti, doğru beslenme, egzersiz ve tüy bakımı ile sağlıklı, mutlu ve sadık dostunuzla keyifli bir yaşam sürebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


istanbella

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cavalier, charles, irkının, king, spaniel, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Charles Messier Biyografisi,Charles Messier Hayatı,Charles Messier Kimdir? AftieL Bilim Adamları 0 18 Mayıs 2014 22:02
Amerikan Cocker Spaniel Köpeği, Amerikan Cocker Spaniel Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 18:14