IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 20:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terrier Glen of Imaal özellikleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Terrier Glen of Imaal cinsi köpekler küçük boylarına göre son derece güçlü ve gelişmiş bir vücuda sahiptirler. Bacakları kısa, güçlü kemikli ve gövdeleri büyüktür. Ortalama 35 cm. olan boyları ile cüce köpek ırkları arasında yer almaktadır. Ağırlıkları 15-17 kg. arasında değişmektedir. Tüyleri orta uzunlukta olup yumuşak astarın üzerine sert kat olmak üzere çift katlıdır. Terrier Glen of Imaal tüy rengi çeşitli olup en çok görüleni koyu mavi astar üzerine mavi brindle rengidir. Bunun haricinde buğday rengi de çok sık görülmektedir. Buğday rengi krem ve kırmızı tonları da dahil olmak üzere tüm tonları içermektedir. Kafatası geniş, hafif kubbeli ve gözlere doğru sivrilen bir yapıya sahiptir. Burnu siyah renkli olup namlu buruna doğru sivrilir ve çok güçlüdür. Dişleri makas ısırışı ile kapanmalıdır. Gözleri yuvarlak olup genelde kahverengidir. Kulaklar kafanın her iki yanında aşağı doğru hafif dik olarak durur. Kuyruk kesmenin yasak olmadığı ülkelerde kuyruk yüksekliği dik olacak şekilde ayarlanmaktadır.

Glen of Imaal Terrier yavru köpek bilgileri

Terrier Glen of Imaal yavrusu kesinlikle 8 haftasını doldurana kadar annesinden ayrılmamalı ve bu dönem boyunca anne sütü emmesine olanak sağlanmalıdır. Yavru 8 haftalık olduğunda kuru mama ile beslenmeye geçişe uygun olduğu için yeni bir ev aranmaya başlanabilir. Terrier Glen of Imaal yavrusu seçiminde dikkat edilen en önemli nokta köpek ile kurulan ilk bağdır. Köpek seçiminde size en yakın gelen yavruyu seçmeniz önemlidir. Böylelikle aranızdaki bağ daha ilk anda kurulmuş olacaktır. Ayrıca yavrunun hareketli olması, gözlerinde ve burnunda akıntı ile karnında şişlik olmaması dikkat edilmesi gereken kriterler arasında bulunmaktadır. Bunlara ek olarak mutlaka yavrunun seceresi kontrol edilmeli ve mümkün olduğunca eski secereye sahip yavruların tercih edilmesi gereklidir. Terrier Glen of Imaal tuvalet eğitimi eve ilk getirildiği anda başlanmalıdır. Tuvalet eğitimi için ilk günlerde tuvaletini yapmak istediği alana gazete kağıdı serilmesi daha kısa sürede sonuç alınmasına yardımcı olacaktır.

Glen of Imaal Terrier eğitimi nasıl olur?

Diğer tüm köpek ırklarında olduğu gibi Terrier Glen of Imaal eğitimi içinde kararlı olunması gerekir. Otoriter ve tutarlı davranışlar sergileyen bir sahibe ait olan Terrier Glen of Imaal cinsi köpekler kesinlikle son derece iyi eğitilebilmektedir. Eğitim için dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de eğitim sürelerinin kısa tutulması ve komutların düzenli olarak gün içerisinde belirli set sayılarında tekrar edilmesidir. Eğitimi köpeğiniz için bir eğlenceye dönüştürebildiğiniz anda karşınızda öğrenmeye son derece istekli bir köpek bulacaksınızdır. Eğitimde cezalandırma yöntemleri yerine olumlu davranışları ödüllendirme yöntemleri benimsenmelidir. Ödül köpek bisküvisi gibi yiyeceklerin yerine sevgi dolu bir kucaklama ya da büyük bir alkış olmalıdır. Köpeğiniz sandığınızdan çok daha fazla takdir edilmeye muhtaçtır ve bunun için elinden gelen herşeyi yapmaya isteklidir. Terrier Glen of Imaal tuvalet eğitimi için ise sandık eğitimi tercih edilebileceği gibi aynı zamanda tuvaletini yapmasını istediğiniz yere temiz bir bez serilmesi ya da gazete kağıdı serilmesi gibi kokuyu alabileceği imkanların sağlandığı yöntemlerde bulunmaktadır. Tuvaletini doğru yaptığı zamanlarda mutlaka övülerek ve sevilerek ödüllendirilmeli, yanlış yere yaptığı zamanlarda ise sert bir ses tonu ile hayır denilerek ikaz edilmelidir. Bu gibi durumlarda kesinlikle cezalandırılmamalı ve sabır gösterilmelidir. Bunu başardığınız takdirde kısa sürede köpeğiniz tuvalet eğitimini tamamlayacaktır.

Glen of Imaal Terrier beslenmesi nasıl olur?

Terrier Glen of Imaal beslenmesi için sadece kuru mamalar tercih edilmelidir. Özellikle de evde beslenen köpeklerin yemek zamanı sofraya alıştırılmaması çok önemlidir. Aksi halde köpeğiniz büyüdükçe size hem yemek masasında rahat vermeyecek hem de obezite de dahil olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Yavru Terrier Glen of Imaal beslenmesi için de aynı durum söz konusudur. Köpeğin beslenme kabına günde 4 kere puppy mamaları konmalı, her öğünde su kabı temizlenerek taze su ile doldurulmalıdır. Yetişkinlerde günde 1,5 ya da 2 bardak kadar kuru mamanın iki öğüne bölünerek verilmesi uygundur. Köpeğiniz mamasını yedikten sonra dinlenmeye çekilmeli ve aşırı hareket etmesi midenin geri dönmesini engellemek adına gereklidir.

Glen of Imaal Terrier bakımı nasıl olur?

Tüyleri orta uzunlukta olmasına rağmen haftada 2 yada 3 kere fırçalanması yeterlidir. Tüy bakımı için fırçalama yeterlidir. Düzenli olarak fırçalanan Terrier Glen of Imaal cinsi köpeklerin sık sık banyo yapmasına gerek yoktur. Tüyleri temiz kalacağı için 3 ayda bir banyo olması yeterlidir. Köpeğin dışarıda kirlenmesi halinde çok sık yıkanmaması ve zorunlu kalındığı dönemlerde kuru şampuanlama yapılması gerekir. Köpeğinizin rahat etmesini sağlamak amacı ile tüylerini dönem dönem tıraş ettirme imkanınız da bulunmaktadır. Terrier Glen of Imaal bakımı programında dikkat edilmesi gerekenlerden biride günlük egzersiz programlarıdır. Çok enerjik köpekler olan Terrier Glen of Imaal köpekler evde bakılıyorlarsa mutlaka açık havada her gün düzenli olarak gezdirilmelidir. Diğer köpekler ile erken yaşta tanıştırılarak sosyalleştirilmesi gereklidir. İçgüdüsel olarak kazma eğilimleri bulunduğu için bahçede beslenen Terrier Glen of Imaal cinsi köpeklerin belirli bir alanı kazmalarına izin verilmelidir. Tırnakları çok uzamadığı takdirde ay içerisinde sadece 1 kere kesilmeli, dişleri ise en az aynı hafta içerisinde 3 kere fırçalanmalıdır.

Glen of Imaal Terrier hastalıkları ve sağlık tavsiyeleri

Terrier Glen of Imaal hastalıkları arasında en sık rastlanılanı pire alerjisidir. Pirelere karşı son derece hassas olan bu köpeklerin temizliklerine bu nedenle çok özen gösterilmelidir. Özellikle de açık alanda bakılan köpeklere pireleri geçici olarak uzak tutma özelliğine sahip tasmalardan takılması koruma sağlayacaktır. Yaz ve ilkbahar mevsimlerinde köpeklerde pire oluşumu çok daha sıklaştığı için bu mevsimlerde gereken ilaçlamalar eksiksiz yapılmalıdır. Terrier Glen of Imaal hastalıkları arasında bir diğeri ise kalça displazisi hastalığıdır. Irk içerisinde yaygın olarak görülen bir hastalık olmamakla beraber yine de yavru Terrier Glen of Imaal edinirken yavrunun seceresinde bu hastalığın olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yine aynı şekilde yavru edinirken PRA adı verilen kalıtsal hastalık için de araştırma yapılmalıdır. Bu hastalık zamanla köpeğin kör olmasına neden olmaktadır.

Glen of Imaal Terrier hangi ırktan gelmektedir?

İrlanda’nın en uzak bölgesinde yer alan Wicklow Dağlarında yer alan vadiye Kraliçe I. Elizabeth tarafından yerleştirilen yeni yerleşimcilerin yanlarında getirdikleri köpekler ile burada bulunan yerli köpeklerin çarprazlanması sonucu elde edildiğine inanılmaktadır. Cesur yapısı sayesinde porsuk ve tilki avının yanı sıra haşere avlanmasında da kullanılmıştır. Terrier Glen of Imaal ırkı 1933 tarihinde İrlanda’da gerçekleştirilen köpek şovunda tanıtılmış ve aynı yıl İrlanda Kennel Club tarafından kayıt altına alınmıştır. Terrier Glen of Imaal cinsi köpekler 1980’li yıllarda İngiltere’de yoğun ilgi görmüş ve dünya savaşı sırasında azalan sayıları hızlı bir şekilde artış göstermiştir. 1968 yılında Amerika’ya getirilmesine rağmen istenen ilgiyi bir türlü görmeyi başaramamıştır ve AKC kayıtlarına ancak 2004 yılında girmeyi başarmıştır.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evcil köpekler, glen, glen of imaal terrier, imaal, köpek bakımı, terrier, yavru köpekler, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maltese Terrier Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:14
Avustralya Terrier Köpeği, Avustralya Terrier Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 20 Mart 2014 22:25
Airedale Terrier Köpeği, Airedale Terrier Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 16 Mart 2014 17:47
Tea cup yorkshire terrier Lady Evcil Köpekler 0 20 Ocak 2011 00:06
Airedale Terrier Ein Hayvanlar Alemi 0 10 Aralık 2010 14:11