IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AfraN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 21:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
St Bernard köpeğinin özellikleri nelerdir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


St Bernard cinsi köpekler uzun ve kısa tüylü olmak üzere iki ayrı cinse ayrılmaktadır. Kısa tüylü olan St Bernard köpekler de kat son derece yoğun ama düzgün yapılıdır. Tüyleri uyluk boyunca uzun yapılıdır ancak kuyruk bölgesine yaklaştıkça kısalır. Uzun tüylü St Bernard köpeklerde ise kuyruk bölgeside yoğun tüy ile kaplıdır. Tüyleri dalgalı yapıdadır ancak kıvırcık tüy yapısı asla görülmez. St Bernard tüy rengi kahverengi ve beyaz, maun ve beyaz, turuncu ve beyaz, pas ve beyaz, beyaz ve kahverengi, beyaz ve turuncu, beyaz ve kırmızı, brindle&beyaz renklerine sahip olabilmektedir. Yüzü maskeli olup gözlerinin ve kulaklarının kenarlarında siyah bir gölgeleme bulunmaktadır. Erkek St Bernard köpeklerin omuz yüksekliği 69 cm. ortalamasına sahipken dişi St Bernard köpeklerde bu ortalama 63 cm. olarak ölçülmektedir. Ağırlıkları boylarına göre 50-81 kg. arasında değişkenlik göstermektedir. Kulakları uzun ve sarkıktır. Burnu ve dudakları siyahtır. Ayak parmakları kemerli ve yere sağlam basmasını sağlayacak kadar büyüktür.

St Bernard yavru köpek bilgileri

St Bernard yavruları en azından 8 haftalık olana kadar annelerinden ayrılmamalı ve bu süre boyunca anne sütü emmeleri sağlanmalıdır. Yavru St Bernard cinsi köpeklerin veteriner ile ilk tanışmaları 6 haftalık iken gerçekleştirilmeli ve 8. haftalarını doldurmalarının ardından yeni yuvalarına gitmeden önce bir daha veteriner kontrolünden geçmelidirler. St Bernard yavru beslenmesi için 4. aylarını doldurana kadar sadece yüksek protein içeren puppy (yavru) köpek mamaları kullanılmalıdır. Günde 3 kere beslenmeleri yeterli olacaktır. Çok büyük cüsseli köpekler oldulakları için eğitimleri erken dönemde başlamalı ve tasmaya yine yavruluk döneminde alıştırılmalıdır. Yavru St Bernard eğitimi için ilk etapta tasma ile gezdirirken sizin arkanızdan gelmesini sağlamanız ve otur, kalk, dur, getir, yat gibi temel itaat kavramlarını öğretmeniz yeterli olacaktır. St Bernard yavru bakımı için kemik gelişiminin sağlıklı olması adına ağır egzersiz programlarından uzak durulmalı gün içerisinde sadece oyun oynanarak onun enerjisini atmaya yardımcı olunmalıdır.

St Bernard eğitimi nasıl olur?

St Bernard cinsi köpekler son derece sadık ve akıllı köpeklerdir. Yetişkinlik dönemlerinde çok büyük oldukları içen St Bernard eğitimi için mutlaka yavru döneminde harekete geçilmelidir. St Bernard tuvalet eğitimi için sandık eğitimi tavsiye edilmektedir. Tuvalet eğitimi verirken kesinlikle pozitif ödüllendirme yöntemi benimsenmeli ve sert cezalardan uzak durulmalıdır. Kararlı davranırsanız köpeğiniz tuvalet eğitimini daha kısa sürede alacaktır. Hızlı bir şekilde büyüyüp kilo alacağı için eğitim için gereken bağın erken dönemde kurulması zorunludur. Gereken imkanlara sahip olan kişilerin yavru St Bernard eğitimi için köpek anaokullarını tercih etmeleri önerilir. Ayrıca köpeğin yine erken dönemde sosyalleşmesi ve diğer hayvanlar ile tanışmasına olanak sağlanmalıdır. Yavru St Bernard köpeğinizi çok fazla kucağa almanız ya da boğuşarak oynamanız yetişkinlik döneminde de aynı oyunları isteyeceği için tavsiye edilmemektedir. Çünkü iri olan bu köpek istemeden de olsa çeşitli yaralanmalara yol açabilmektedir.

St Bernard beslenmesi nasıl olur?

St Bernard köpekler son derece iri köpeklerdir. Beslenmelerine gereken önem gösterilmediği takdirde kemikleri zayıf kaldığı için pek çok kalıtsal hastalığa karşı daha yatkın hale gelmektedir. Bu nedenle beslenlemelerinde mümkün olduğunca en kaliteli mamalar tercih edilmeli ve mamanın kalitesine bağlı olarak asla dışarıdan takviye amaçlı dahi olsa asla başka yiyecek maddeleri verilmemelidir. Köpeklerin bağırsak ve sindirim sistemleri çok hassas çalıştığı için verilen iyi niyetli yiyecekler bile ağır ishaller yaşanmasına neden olabilmektedir. Yavru St Bernard beslenmesi için puppy mamaları ile günde 3 kere kuru mama verilmesi yeterlidir. Kuru mamanın yanına mutlaka her öğünde tazelenen su kabı konulmalıdır. Köpeğinizin kilo alımına göre beslenme düzenini oluşturmanız mümkündür. 1 yaşından sonra günde 2 kere ve yetişkinlik döneminde günde 1 kere beslenmesi yeterli olacaktır. Köpeğinizin günde 1 kere yiyerek aşırı derecede doymasını istemiyorsanız bir öğündeki kullanacağınız ölçeği ikiye bölerek sabah ve akşam yemek vermeyi de tercih edebilirsiniz.

St Bernard bakımı nasıl olur?

St Bernard bakımı nispeten kolay köpek cinsleri arasında yer almaktadır. Çok fazla tüy dökmedikleri için haftada 2 kere tüylerinin sağlam bir tarak yardımı ile taranması ya da fırçalanması St Bernard tüy bakımı için yeterlidir. Tüyleri kirlenmedikçe banyo ihtiyacı duymaz. Tüyleri kirlendiğinde ise yağ tabakasının zarar görmemesi adına sadece özel şampuanlar ile yıkanması gerekir. Sık sık banyo yapması önerilmez ve gerekli görüldüğü durumlarda kuru şampuanlama ile temizlenmesi yeterlidir. St Bernard köpeklerin gözlerinin etrafları çok sık kirlendiği için göz çevresinin her gün düzenli olarak temiz bir nemli bez ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu iş için veterinerinizden temin edebileceğiniz özel temizleme losyonlarınıda kullanabilirsiniz. Kulaklarının haftada bir kere yine özel temizleme solüsyonları ile temizlenmesi, tırnaklarının uzadıkça ve mümkünse ayda bir kere kesilmesi ve dişlerinin her gün düzenli olarak fırçalanması St Bernard bakımı için yeterli olacaktır. St Bernard yavru bakımı için de aynı işlemlerin yapılması yeterlidir.

St Bernard hastalıkları ve sağlık tavsiyeleri

St Bernard ırkı oldukça büyük olduğu için kalça displazisi ve dirsek displazisi hastalıkları bu köpeklerde sıklıkla görülmektedir. Bu hastalıklar kalıtsal olduğu için yavru St Bernard köpek almak isteyen kişilerin alacakları yavrunun seceresini incelemeleri ve bu hastalıkların görülmediği soy ağaçlarını tercih etmeleri gerekmektedir. Yavru St Bernard beslenmesi için en kaliteli yavru köpek mamalarının kullanılması, düzenli olarak veteriner kontrolünden geçirilmesi, kaygan ve sert zeminlerde gezdirilmemesi, çok küçükken merdivenden inip çıkmasına izin verilmemesi ve arka ayaklarının üzerinde fazla durdurulmaması bu hastalıktan korunmak için alınacak önlemler arasında yer almaktadır. St Bernard hastalıkları arasında bunlara ek olarak göz kapağınını içe dönmesi, epilepsi, kalp kasının çok ince olması nedeni ile gelişen dilate kardiyomiyopati, çeşitli alerjiler, katarakt ve mide dönmesi hastalıkları yer almaktadır. Ortalama ömürleri 8-10 yıldır.

St Bernard hangi ırktan gelmektedir?

St Bernard ırkı ile ilgili pek çok mit bulunmaktadır. Ancak bunlardan en kabul edilebilir olanı İsviçre Alp’lerinin Romalılar tarafından işgali sırasında Roma orduları tarafından getirilen Canis Molossus cinsi köpeklerden türemiş olmasıdır. Bunun yanı sıra Tibetli Mastiff, Great Dane , İsviçre Dağ Köpeği ve Pirene Dağ köpeği türlerinin çarprazlanması sonucu rahipler tarafından yetiştirildiğine de inanılmaktadır. Bu köpeklere ait ilk kayıtlar tarihleri çok eski olmasına rağmen 1660 ve 1670’li yıllara İsviçre Alp’lerinde kurulu olan Darülaceze arşivlerinde yer almaktadır. Köpeklerin uzun yıllar boyunca vadide yer alan kurtlara karşı koruma görevi üstlendikleri anlaşılmaktadır. Daha sonra köpeklerin gelen çığ tehlikesini önceden fark edebildikleri ve çığ altında kalan insanları koku alma duyuları ile bulma yeteneklerine sahip oldukları keşfedilmiş ve köpekler bu alanda kullanılmaya başlanmıştır. 17. yüzyılın ortalarında köpeğin ünü artarken Mastiff cinsi köpekleri canlandırmak için ilk olarak İngiltere tarafından ithal edilmiştir. Daha sonra 1820’li yıllarda Alpendog ismi ile Almanya’da yaygınlaşmaya başlamıştır. Irkın ismi 1833 yılında Daniel Wilson tarafından getirilen bir önerge ile Saint Bernard olarak tecil edilmiş ve 1880 yılında İsviçre Kennel Club tarafından resmen tanınmıştır. 1883 yılında Amerika’ya getirilen St Bernard köpekler arasında yer alan Plinlimmon zamanının en çok ilgi gören gösteri köpeği ünvanını kazanarak dikkatleri bu türe çekti. 1885 yılında AKC tarafından ırk resmen kabul edildi. 1888 yılında Amerika St Bernard Kulubü kuruldu ve kulüp İsviçre’de yazılan ırk standartlarını kabul ettiğini duyurdu. St Bernard ırkı bugün en çok tercih edilen köpek ırkları arasında 39. sırada yer almaktadır.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Eylül 2014, 21:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: St Bernard köpeğinin özellikleri nelerdir?




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bugunun konusu nedir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Eylül 2014, 21:28   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: St Bernard köpeğinin özellikleri nelerdir?




Evcil hayvanlar :o

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Eylül 2014, 21:30   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: St Bernard köpeğinin özellikleri nelerdir?




ısıran türlermi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bernard, evcil köpekler, köpeğinin, köpek bakımı, nelerdir, sadık köpekler, st, st bernard, özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jack Russell Terrier köpeğinin özellikleri nelerdir? Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:53
Terrier Manchester köpeğinin özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:41
Alman Pinscher köpeğinin özellikleri nelerdir? Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:31
Maltese Terrier Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 20:14
Pappilon Köpeğinin Özellikleri Lcia Evcil Köpekler 0 03 Eylül 2014 19:57