 | |
Sarya | 15 Nisan 2023 15:23 | Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin malzemeler - 3 yumurta
- 1 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: - 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? - Yumurta ve şekeri beyaz olana dek güzelce çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
- Spatula ile FOLD edelim. (katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.)
- Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim kontrollü ama.
- (Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım)
- Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
- Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf güzelce erisin ardından suyu ekleyelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
- Şeker suyun içinde güzelce erisin, erir hemen zaten şimdi hazır..
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:50. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk