![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Haşhaşlı Revani ![]() MALZEMELER Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Keki için: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 1 paket krem şanti 1,5 su bardağı soğuk süt YAPILIŞI Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Keki için, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar iyice çırpalım. Sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı da ekleyip güzelce karıştıralım. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama kek karışımını alalım. 180° ısınmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri için, krem şantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldıralım. Kekimiz piştikten sonra, soğumuş olan şerbeti kekin üzerine eşit bir şekilde döküp soğumaya alalım. İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine güzelce yayalım. Tatlımızı servisten önce buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim. Tatlımızın üzerini haşhaş ya da Antep fıstığıyla süsledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun . Alıntıdır. | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? | yaSmin | Kek Tarifleri | 0 | 20 Nisan 2019 12:17 |
Ballı Revani | Ebru | Tatlılar | 0 | 25 Mart 2016 20:19 |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |
Bademli Revani | N999 | Pastalar | 0 | 12 Mayıs 2012 01:08 |
Hurmalı Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |