IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ayışığı

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2023, 19:20   #1
Çevrimiçi
~ EylulSohbet.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gateau St. Honore Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Fransız mutfağından dünyaya yayılan st. honore, 19. yüzyıldan beri Fransa'nın en sevilen tatlılarından biridir. Pataşu hamuru, karamel sos, chiboust krema ile hazırlanan bu tatlı, çıtır taban üzerinde sunulur.
Gateau St. Honore Tarifi İçin malzemeler

Taban için
125 gram çok amaçlı un
50 gram yumuşatılmış tereyağı
1 yumurta sarısı
30 gram su
15 gram toz şeker
Bir tutam tuz

Choux (Pataşu hamuru için)
50 gram tereyağı
250 ml su
125 gram sade un
15 gram pudra şekeri
4 yumurta

Karamel sos için
1/2 su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
Chiboust krema için:
5 yemek kaşığı soğuk su
15 gram jelatin
1 vanilya çubuğu
1 litre süt
3/4 su bardağı mısır nişastası
6 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta akı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (kaplama için, çırpılmış)

Gateau St. Honore Nasıl Yapılır?


Tabanı için; İlk olarak taban için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve hamur kıvamına getirin.
Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırın.
Choux hamuru için; Bir tavanın içerisine tereyağı, su, pudra şekeri ve tuzu ekleyerek kaynatın.
Bu esnada unu da ekleyerek karıştırın ve hemen ocaktan alın.
Hamur top haline geldiğinde ise teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpıcıyla çırpın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Dolaptaki tabanı 20 cm çapında ve 3 mm kalınlığında açın.
Taban hamurunu tepsiye yerleştirin ve çatal ile üzerinde delikler açın. Bir adet çırpılmış yumurta ile kenarlarını fırçalayın.
Choux hamurunun üçte birini krema poşetine doldurun.
Tabanın kenarından 3 mm'lik bir boşluk bırakın. Fırın tepsisine aralıklı olarak 20 adet ceviz büyüklüğünde choux hamuru sıkın.
Taban ve choux toplarını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin.
Pişen hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Karamel sos için; şeker ve suyu bir tencerede 145 dereceye gelene kadar pişirin.
Karamel sıcakken pişen choux toplarını karamelin içerisine daldırın.
Karamel olan kısmı tabanın üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
Chiboust kreması için; Jelatini soğuk suyun içerisine alarak yumuşatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını pudra şekeri ile karıştırın. Karışım beyaz ve koyu bir renk alana kadar çırpın ve üzerine mısır nişastası ekleyin.
Vanilya çubuğu ve sütü bir tencerede birlikte kaynatın. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ardından karışımı süt tenceresine tekrar alarak hem kaynatın, hem de karıştırın.
Yumuşayan jelatini ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kapta çırptıktan sonra karışıma ilave edin.
Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra priz noktasına gelene kadar soğutun.
Pastanın orta kısmını hazırladığınız chiboust kreması ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Altın rengi olana kadar kısa süre pişirin. Hazırladığınız tatlıyı servis edene kadar soğuk bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Alt 19 Haziran 2023, 19:31   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gateau St. Honore Tarifi




Ne kadar detaylı bir tarif hiç benlik değil

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Honore de Balzac Melodram Şairler / Yazarlar 1 20 Mayıs 2018 12:14
Honore de Balzac Resimli Sözleri Violent Resimli Sözler 0 30 Aralık 2013 19:22
Kuzin Bette - Honore De Balzac Afrodit Kitap Tanıtımları 0 18 Ağustos 2013 17:29
Vadideki Zambak - Honore De Balzac Afrodit Kitap Tanıtımları 0 18 Ağustos 2013 17:27
Honoré de Balzac - Vadideki Zambak Kalemzede Ne Okumalıyım? 1 18 Kasım 2012 10:57