IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook katili ne kadar iyi? (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/356167-facebook-katili-ne-kadar-iyi.html)

Slipknot 22 Eylül 2010 22:24

Facebook katili ne kadar iyi?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Merakla beklenen Facebook katili Diaspora, kullanıcıların karşısına alfa sürümüyle çıktı. Peki bu, gizliliğe önem veren, tüm kontrolün kullanıcılarda olduğu açık kaynaklı Facebook katili ünvanının hakkını verebilecek mi?

Diaspora'yı diğer sosyal ağlardan ayıran en önemli özellik, merkezin siz olmanız. Yani Facebook veya Twitter gibi belirli bir merkezden yönetilen bir sosyal ağa bağlanmak yerine, Diaspora "tohum"unu kuruyorsunuz ve kendi kontrol ettiğiniz bir sunucuda çalıştırıyorsunuz. Tabii ki değişik "tohum"lardaki kullanıcılar birbirlerini bulabiliyor ve mesajlar, fotoğraflar paylaşabiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diaspora'nın tabanına inersek, sosyal ağ Ruby programlama diliyle yazılmış olsa da MongoDB ve ImageMagick de kullanılmış. Bu yüzden kurulumda Ubuntu Linux ve Mac OS X'te büyük kolaylık sağlanıyor. Facebook katilini indirip kurmanız ve gereken dosyaları da indirmeniz yaklaşık yarım saatinizi alıyor.

Sosyal ağın mesajlaşma ve mesaj yayınlama sistemi Facebook'a oldukça benziyor. Zaten Diaspora'nın daha tamamlanmamış, çok yeni bir sürümü olduğu için yapılabilecekler oldukça sınırlı. Durum mesajları yazabiliyor, fotoğraflar ekleyebiliyor, arkadaşlar edinebiliyor ve kendi profilinizi kontrol edebiliyorsunuz.

Şimdilik özellikler bu kadar olsa da, bunun yalnızca bir alfa sürümü olduğunu hatırlatalım. Diaspora'yı potansiyel bir Facebook katili yapacak asıl özellikler henüz geliştirilme aşamasında. Örneğin; Facebook, Twitter ve Flickr gibi sitelerin hepsini birleştiren özelliği henüz Diaspora'nın alfa sürümünde yer almıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sosyal ağın alfa sürümünde hacker'ların hesabınıza yapamayacağı bir şey yok. Ayrıca geliştiricilerin Diaspora'ya özel uygulamalar yazabilmesi için de sosyal ağın kod sistemi daha basit bir şekilde kullanıma ve erişime açılmalı.

Facebook katili, desteklenme açısından da Ruby ve MongoDB kullandığı için sorun yaşayabilir. Ayrıca zaten açık kaynak kodlu sosyal arkadaşlık siteleri bir süredir var. Tabii ki Diaspora'nın bu sitelerden farkının gözle görülebilmesi için bütün silahları mevcut ancak bu haliyle Facebook katili o silahları daha kuşanmış durumda değil.
Kaynak : Chip.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net