IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2010, 13:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'ta fotoğraf silseniz de duruyor




Facebook'ta sildiğiniz bir fotoğrafın aslında silinmediğini biliyor muydunuz? Peki silindiğini sandığınız fotoğraflara aslında ne oluyor dersiniz?
500 milyonu aşkın üyeye sahip sosyal ağ Facebook, fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerin de merkezi haline gelmiş durumda. Kullanıcılar özel anlarını, katıldıkları aktivitelerden fotoğrafları profillerine yükleyerek arkadaşlarıyla paylaşıyor. Konu paylaşım olunca, kullanıcılar biraz daha dikkatli davranıyor. ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])


Fotoğraflarının üçüncü kişilerin eline geçmesini istemeyen kullanıcılar, bunun için gerekli gizlilik ayarlarını özenle yapıyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir durum, Facebook hakkında çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. Yüklediği bir fotoğrafı 2009 yılının Mayıs ayında sildiğini söyleyen bir üye, sildiği bu fotoğrafa tam 17 ay sonra yine Facebook'ta ulaştı. "Silindi" ibaresini görmesine rağmen fotoğrafın hâlâ Facebook'ta olması kullanıcıları şaşkına çevirdi.
Fotoğraflarınızı Sildiğinizi Sanıyorsunuz

Aslında bu durum birçok kullanıcının yakındığı bir konu. Facebook'a yüklediğiniz bir fotoğrafı "Sil" dediğinizde o an silindiğini sanıyorsunuz. Aslında fotoğraf Facebook server'larında tutulmaya devam ediyor. Profilinizden kaldırılan fotoğraflar adresleriyle birlikte siteden kaldırılıyor. Böylece üye bu fotoğrafa ulaşamadığından silindiğini sanıyor. ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])


Gerçek şu ki, kullanıcıların sildikleri fotoğraflar tam 1 – 1.5 yıl sonra tamamen Facebook üzerinden kaldırılıyor. Bu süre zarfında içerik server'larda tutulmaya devam ediliyor. Facebook yetkilileri durumun, sabit diskten silinen bir içeriğin tekrar geri getirilebilir olmasıyla aynı şey olduğunu söylüyorlar. Olayın ortaya çıkmasından sonra, zamanında Facebook'a koydukları kimi fotoğraflardan pişman olan kullanıcılar bu fotoğrafların yine gün yüzüne çıkmasından endişe duyuyor

haber7

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
de, duruyor, facebookta, fotograf, silseniz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu fotoğraf 2014 Oscar ödüllerine damga vurdu, Bu fotoğraf karesi rekor kırdı Violent Fotoğraf Kulübü 0 05 Mart 2014 21:26
Facebook’da Çeyrek Trilyon Fotoğraf Yüklü! SeckiN Facebook Haberleri 0 17 Eylül 2013 12:08
Facebook için fotoğraf paylaşma vakti! Zen Facebook Haberleri 0 04 Mart 2013 20:49
Facebook'tan Fotoğraf Senkronizasyonu Zen Facebook Haberleri 0 03 Aralık 2012 13:09
Facebook'ta paylaştığı fotoğraf başına iş açtı PassioN Haber Arşivi 0 13 Nisan 2012 20:31