IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Slipknot

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2011, 11:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'ta oyun oynayanlar çığ gibi artıyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Facebook kullanımında dünya dördüncüsü olan Türkiye'de sosyal oyunlara olan ilgi artıyor. Dünyanın en büyük 10 sosyal oyun geliştiricisi arasında yer alan Türk şirketi Peak Games'in oyunlarının aylık aktif kullanıcı sayısı 10 milyonu buldu. Dünyadaki Facebook kullanıcılarının %50'si Facebook üzerinde oyun oynarken Türkiye'de bu oran %70'e ulaştı.

Sanal ürün pazarı tüm dünyada 20 milyar dolara koşarken, sanal ürün pazarında faaliyet gösteren Gamerforge, Bigpoint ve Zynga gibi büyük şirketlerin en fazla geliri elde ettiği 5 pazardan biri olan Türkiye bu trendin öncülüğünü üstleniyor. Türkiye'de henüz 2010 yılının Ekim ayında kurulmasına rağmen 6 aylık bir sürede çok hızlı büyüyerek toplamda 7,5 milyon dolar yatırım elde eden sosyal oyun şirketi Peak Games'in açıkladığı rakamlara göre Türkiye'deki 35 milyon internet kullanıcısının 25 milyonu sosyal oyunları oynuyor. Peak Games'in geliştirdiği ve yayınladığı Okey, Okey Plus, Komşu Şehir, Komşu Kabile, Trend Kız, Bizim Dünya, Komşu Çiftlik, Petiler ve Akvaryum gibi oyunların günlük aktif kullanıcı sayısı 2 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısı ise 10 milyona ulaşmış durumda. Bu rakam Avrupa ülkesi İsveç'in nüfusundan daha fazla.

Türkiye 30 milyon Facebook kullanıcı sayısı ile tüm dünyada dördüncü

Facebook'un en büyük 5 pazarını oluşturan ülkeler arasında Türkiye 30 milyon kullanıcı ile ABD, Endonezya ve Hindistan'ın ardından dördüncü sırada yer alıyor. Peak Games Kurucusu ve CEO'su Sidar Şahin Türkiye'de çok kısa süre içerisinde sanal ürün pazarının 1 milyar dolarlık değere ulaşabileceğini belirtiyor ve ekliyor: "Global kapsamda toplam Facebook kullanıcılarının %50'si oyun oynarken Türkiye'de bu oranın çok daha yüksek (%70) olduğunu görüyoruz. Bu da Türkiye'de 20 milyondan fazla sosyal oyuncu bulunduğu anlamına geliyor. Facebook dışı platformlarla birlikte 35 milyon Türk internet kullanıcısından 25 milyonunun oyun oynadığını tahmin ediyoruz. Türkiye'de internet penetrasyonunun çok hızlı yükselmesi ile birlikte bu rakamın da çok hızlı yükseleceğini öngörebiliyoruz."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sosyal oyun şirketi Peak Games'in açıkladığı veriler Türkiye, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki Facebook kullanıcılarının sosyal oyunlara olan ilgisini ortaya koyuyor:

· Her gün 2 milyondan fazla kişi Peak Games oyunlarını oynarken buluşuyor, tanışıyor, birbirleriyle sohbet ediyor

· 14 milyon kişi Peak Games'in yayınladığı Okey oyununu oynuyor

· İstanbul nüfusundan daha fazla kişi (yaklaşık 15 milyon tekil kullanıcı) Peak Games'in Okey oyununu en az bir defa oynadı

· Peak Games'in yayınladığı ve oyuncuların birbirlerinin çiftliklerine karşı mücadele ettiği Komşu Çiftlik oyununda 4 milyondan fazla sanal çiftlik bulunuyor

Antakya, İzmit ve Konya'daki Facebook kullanıcıları oyunlarda daha fazla zaman geçiriyor

Peak Games Kurucu Ortağı Hakan Baş, Türkiye'deki Facebook kullanıcı profiline dair şunları söylüyor: "Oyun kullanıcılarının bölgesel dağılımı nüfusun dağılımıyla paralel diyebiliriz. Ama bazı iller diğerlerine göre öne çıkabiliyor. Örneğin Antakya, İzmit ve Konya'daki kullanıcılar diğer illerdeki kullanıcılara göre oyunlarda daha fazla zaman geçiriyorlar. Yaşlara göre baktığımızda oyun türüne göre değişkenlik görüyoruz. 13'ten 75'e kadar değişen yaşlarda kullanıcılarımız var. Cinsiyet olarak da %60 erkek, %40 bayan diyebiliriz. Tabi bu oranlar oyun türlerine göre değişkenlik göstermekte. Örnek olarak kadınlara yönelik bir oyun olan Trend Kız'da kadın oyuncu oranımız %98."
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Eylül 2011, 11:43   #2
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Facebook'ta oyun oynayanlar çığ gibi artıyor!




Farmville'e 1 senemi verdim! şimdide uzak duruyorum oyunlardan :b

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Çığ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oyun Oynayanlar Mutlaka Baksın. PaYanDA Bilgisayar Donanımı 0 06 Mart 2006 09:11