IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Facebook'un yeni yıldızı Libya! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/431813-facebookun-yeni-yildizi-libya.html)

Deep 02 Aralık 2011 16:25

Facebook'un yeni yıldızı Libya!
 
Üye sayısındaki artış itibarıyla Libya tüm ülkeleri geride bıraktı.

Libya'daki 42 yıllık diktatörlük döneminin sona ermesiyle birlikte, özellikle gençler arasında internet ve sosyal medya kullanımında patlama yaşanıyor.

Son aylarda sosyal medya sitesi Facebook'a üye olan Libyalı sayısındaki büyük artış, Libya'yı Facebook kullanıcısı sayısındaki artış hızında dünyanın bir numaralı ülkesi haline getirdi.

Facebook'un verilerine göre, son 6 ayda 6 milyon nüfuslu Libya'daki Facebook kullanıcı sayısı neredeyse 6 kat artarak 46 binden yaklaşık 317 bine ulaştı. Kullanıcı artış hızında Libya'yı Çad, Papua Yeni Gine, Laos ve Vietnam izledi.

Bu büyük artış hızına rağmen, Libya 317 bine yaklaşan toplam Facebook kullanıcı sayısıyla tüm ülkeler içinde 104. sırada yer aldı. Libyalı Facebook kullanıcı sayısındaki artış özellikle Eylül ile Ekim aylarında kaydedildi.

Libya'da Şubat ayında Kaddafi karşıtı ayaklanmanın başlamasından sonra sosyal paylaşım sitelerinde çok sayıda gruplar oluşturulmuş ve ayaklanmaya yardım çağrıları yapılmıştı. Bu çağrılarından ardından Muammer Kaddafi bu tür sitelerin kullanılmaması yönünde uyarı yapmıştı. Kendilerini internet aktivisti olarak tanımlayan çok sayıda Libyalı, Kaddafi'nin güçleri tarafından tutuklanmıştı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net