IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Facebook Haberleri (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/)
-   -   Sürpriz Facebook Zengini! (https://www.ircforumlari.net/facebook-haberleri/450722-surpriz-facebook-zengini.html)

System 08 Şubat 2012 19:55

Sürpriz Facebook Zengini!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Facebook halka açılınca zengin olacaklar arasındaki bu sürpriz isim herkesi şaşırttı...

Yeni açılan bir şirketin
ofis tasarım işini alsanız ve size ücret olarak nakit mi yoksa şirketten hisse mi istediğinizi sorsalar, hangisini seçerdiniz? Facebook'un Palo Alto, Kaliforniya'daki ofisini 2005 yılında boyayan, grafiti sanatçısı David Choe'ya da bu soru sorulmuş.

New York Times'ın haberine göre, Choe, tercihini hisse senedi almaktan yana kullanmış, hem de şirketin henüz kendini "tuhaf ve amaçsız" olarak tanımladığı bir dönemde... Yine de, Facebook'un ofisini boyamış ve karşılığında şirketin 0.1-0.25 arası bir hissesini almış.


Hepinizin bildiği üzere, Facebook hisselerini halka arz ediyor, analistler bir sene sonra şirketin toplam değerinin 100 milyar dolar olacağını düşünüyorlar. Choe'nun bu ufacık hissesi bile bu gidişle 200 milyon dolar edebilir.


Tabii ki halka arzdan en çok parayı kazanacak olan kişi, şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg. Facebook'un büyük çoğunluğuna o sahip ve Facebook'un halka arzının ardından toplam serveti 75 milyar doları bulabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net