IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2012, 10:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'unuzu düzene sokun!




Arkadaşlar, paylaşımlar, durumlar içinde boğulduysanız, bu yazımız yardımınıza yetişecek!

Facebook sürekli kendini yeniliyor, bu yeniliğin hızına da ayak uydurmak gerekiyor. Mesela Zaman Tüneli ile profilinize çok farklı bir hava katabilir ve sadece yakın zaman değil, uzun zaman önce yaşadıklarınızı da insanlara gösterebilirsiniz.

Ne yazık ki, beğenseniz de beğenmeseniz de, Zaman Tüneli'ne geçmek zorundasınız. Bunu siz yapmazsanız, Facebook zaten yapacak.

Arkadaşlarınız kim?

İlk zamanlarda arkadaş ekleme konusunda çok cömert davranıyoruz. Tanımadığımız insanlar, uzun zamandır konuşmadığımız arkadaşlarımız ve birçok "aslında" konuşmadığımız insanı ekliyoruz. Ve arkadaş listemiz konuşmadığımız onlarca okul arkadaşı, partide, tatilde tanıştığımız insanlarla dolup taşıyor.

Tüm bu insanların ne yaptığınızı bilmesine gerçekten gerek var mı? Ya da gerçekten fotoğraflarımızı görmeliler mi?

Belki değiller fakat özen göstermediğimiz için bizden hep haberdarlar.
Şimdi tüm bu insanları listenizden temizlemeniz için doğru zaman. Arkadaşınızın uzun zaman önce ayrıldığı sevgilisi? 1000 tane arkadaşı olan ve sizle hiç konuşmayan arkadaşınız? Arkadaş listenizde olmasına rağmen fotoğraflarını ve paylaşımlarını sizden gizleyecek kadar "gizemli" biri?

Güle güle, sizinle tanışmak güzeldi. Ve işin güzel tarafı, Facebook, sizin onları sildiğinizi haber vermiyor.

Tüm arkadaşlarınız eşit değildir!

Doğacak olan bebeğinizin ultrason fotoğrafını sadece ailenizle paylaşmak isteyebilirsiniz ya da parti fotoğraflarınızı sadece yakın arkadaşlarınızla. Komik bir vıdeo ya da hayatınızdaki önemli bir olayı tüm arkadaşlarınızla paylaşmak isteyebilirsiniz.

Facebook, aile yada çalışma arkadaşları gibi alt grupları kolayca yaratabileceğiniz özellikler barındırıyor. Ana sayfanızda sol tarafta bulunan "listeler" menüsünden ulaşabilirsiniz(görmek için "daha" tuşuna basmanız gerekebilir.)

Tekrar Facebook çok başarılı öneriler sunmaya devam ediyor, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak en çok iletişime geçtiğim kişileri bana öneriyor. Başka bir faktör de aynı fotoğrafta olmanız. Merak etmeyin, Facebook kimleri "Yakın Arkadaşlar" listesine aldığınızı söylemiyor.

Aynı şeyi "Aile" listesi için de yaptım. Fakat buradaki fark, yakın aile fertlerini işaretlediğinizde Facebook bunu onlara haber veriyor. Eğer haberdar olmalarını istemiyorsanız, kendiniz ayrı bir aile listesi yaratıp içini istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Bunun için, "Listeler"e ve ardından "Liste yarat"a tıklayın.
Ben kuzenlerim için 1, okul arkadaşlarım için 2, iş arkadaşlarım için 1 ve yelkenden arkadaşlarım için 1 liste düzenledim.

Bir kişi birden fazla grupta da olabiliyor. Bu sayede kiminle neyi paylaşacağınız konusunda işiniz kolaylaşıyor. Gönderilerinizin sadece belli gruplara görünmesini sağlayabiliyorsunuz.

Facebook ayrıca "Kısıtlılar" listesine de sahip. Paylaştığınız şeyleri görmesini istemediğiniz insanları bu listeye ekleyebiliyorsunuz, merak etmeyin Facebook bunu da haber vermiyor arkadaşlarınıza.

Ne paylaşıyorsunuz?

Kişisel bilgilerinizi güncelleyin. Özellikle de şu an yaşadığınız şehri, çünkü Facebook bu verilerden yararlanarak listeler oluşturuyor. İşinizi değiştirdiyseniz ya da artık doğum gününüzün gözükmesini istemiyorsanız, şimdi tam zamanı.

Dünya simgesine tıklayarak, istediğiniz bilgileri, istediğiniz kişilerle paylaşma ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Ayrıca favori listelerinize de tekrar göz atmanız iyi olur. Son zamanlarda beğendiğiniz bir kitabı, severek izlediğiniz TV şovlarını ya da hoşunuza giden müzikleri favori listenize ekleyebilirsiniz.

Ayrıca daha önce "beğendiğiniz" firma ve ürünleri de tekrar gözden geçirin. Unutmayın, bir firmayı beğendiğiniz zaman, Facebook isminizi ve resminizi, arkadaşlarınızın görebileceği reklamlara ve –varsa- o sitedeki "beğenenler" penceresine ekliyor.

Ne paylaştığınızı kontrol edin

Sağ üst köşedeki oka tıkayın ve "Hesap Ayarları" seçin.
Sol taraftaki "Genel" sekmesiyle başlayın ve her şeyin güncel olup olmadığını kontrol edin. Değiştirmeniz gereken bir bilgi olduğunda "Düzenle" butonuna basarak düzenleyebilirsiniz.

Bu şekilde tüm listeyi tek tek kontrol edin, emin olmadığınız bir yer varsa "Düzenle" tuşuna basarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. "Uygulamalar" bölümünde, artık kullanmadığınız uygulamaları kaldırın, çünkü kullanmasanız bile hala bilgilerinize erişim izinleri var! "Bildiriler" sekmesinde, Facebook'un size haber vermesini istediğiniz aktiviteleri seçebilirsiniz.

Bu bölümü bitirdikten sonra tekrar oka tıklayın ve "Gizlilik Ayarları"na tıklayın.

"Nasıl Bağlantı Kurarsın" bölümünde, insanların size mesaj göndermesini ve arkadaşlık göndermesini kısıtlama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca kişilerin sizin duvarınıza yazı yazmasın da kısıtlayabiliyorsunuz. "Zaman Tüneli ve Etiketleme" bölümünde ince ayarlar yapabilir, insanların sizi bir yazıya ya da resme önce sizin onayınızı alarak etiketlemesini sağlayabilirsiniz.

Son olarak, arkadaş listenizin başkaları tarafından görülmesini istiyor musunuz? Zaman Tünelini aktif ettiyseniz, arkadaşlar penceresindeki "Tümünü Gör" sekmesine tıklayın ve "Düzenle" seçeneğiyle kimlerin bu listeyi görüp göremeyeceğini belirleyin. Geleneksel görünümdeki kullanıcılar için, arkadaşlar pencerenizin üzerine farenizi getirdiğinizde bir kalem belirecek, kaleme tıklayın ve ardından arkadaşlarınızın yanındaki dünya simgesine tıklayın.

İki defa kontrol edin

Profilinizin en üstünde bulunan "Başkasının gözünden gör" bölümünden, başkalarının gözünden profilinizin nasıl gözüktüğünü kontrol edebilirsiniz. Zaman Tüneli kullananlar, "Aktivite Tutanağı"nın yanındaki tekerleğe tıklayın, yakın arkadaşınızın, iş arkadaşınızın ya da kimin gözünden görmek istiyorsanız o arkadaşınızın ismini yazın. "Genel"e tıklayarak, kimin profilinizi nasıl gördüğünü kontrol edebilirsiniz.

Facebook sürekli değişiyor, bu yüzden daha önceden çok iyi bildiğiniz şeyler karşınıza çok farklı bir şekilde geldiğinde şaşırmayın. Size gönderilen arkadaşlık isteklerini bile kısıtlayabiliyorsunuz.

Bu temizliği ve düzenlemeyi yıllık hatta mevsimlik yapmakta fayda var, tabi ne kadar fazla yaparsanız işiniz o kadar kolaylaşıyor ve daha düzenli bir profiliniz oluyor. Aklınızda olsun, Facebook hep daha fazla paylaşım ve açıklık için bastırıyor, yani bugünün kısıtlamaları yarın yok olursa şaşırmayın!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
düzene, facebookunuzu, sokun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook'unuzu kaptırmayın! Deep Facebook Haberleri 0 22 Kasım 2011 01:54